In het weekend van 26,27 & 28 augustus zijn wij als Jeugdcommissie weer vertrokken naar Zonnewende met een enthousiaste groep kinderen!
Dit jaar was het thema Olympische Spelen. De teams werden verdeeld en waren er 4 nieuw landen ontstaan: Smalland, Grappedonië, Koninkrijk der Dronken Peren en M&Mland. Deze landen hebben het hele weekend tegen elkaar gestreden in spannende duels.

Na de openingsceremonie en de heerlijke hamburgers van de BBQ was het tijd voor het eerste spel. Er moest doping worden gesmokkeld. De teams liepen gedreven door het bos en er kwam een hoop doping over de grens. Maar ook de dopingcontroleurs waren streng en er werd flink wat doping ingenomen, tenzij de teams zo slim waren de controleurs om te kopen. Na een hoop gesmokkel was het toch echt tijd om te slapen. Maar… wat is Zonnewende zonder kinderen die zo lang mogelijk willen opblijven? Precies, dat kan natuurlijk niet. Tot in de vroege uurtjes hebben een aantal kinderen het erg gezellig gehad met de nachtwacht. De volgende ochtend hadden ze hier misschien een klein beetje spijt van, want om 7 uur werd iedereen wakker gemaakt voor de ochtendtraining!
Ook hier waren weer punten te verdienen en dit zorgde ervoor dat iedereen actief mee deed. Er werd gesprint, diep gezeten en bokje gesprongen. En dit alles om half 8 in de ochtend…
Na het ontbijt waren de sporters er klaar voor! Er stond een belangrijke dag te wachten. Er waren namelijk veel punten te verdienen.

De sporters begonnen met een wat tactische spelletjes. De teams lagen dicht bij elkaar, dus de spanning was om te snijden. Verder in de middag werd natuurlijk het bekende kwallenballen gespeeld, waarbij de teams fanatiek bezig waren om zoveel mogelijk punten zien te scoren. Niet alleen de kinderen waren fanatiek, maar ook Linda en Louis van het bestuur deden mee!
De tempratuur liep aardig op, maar gelukkig was daar het honkbal spel. De honken bestonden namelijk uit zwembadjes, waar je in moest gaan zitten om in te zijn. Ook hier werden weer veel punten verdiend.
Na de hele dag gesport te hebben was het even tijd voor rust. Na het eten stond de Bonte Avond op het programma!

Tijdens onze eigen versie van Studiosport, zijn er een hoop leuke acts voorbijgekomen. Zo werd er door Ruben weer een mooie diabolo act neer gezet en rende Vera, Marit en Tosca de marathon.
Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking, met als winnaar: Koninkrijk der Dronken Peren!
Hierna werd er nog een spannend nachtspel gedaan, maar een hoop van de kinderen waren toch wel erg moe. Natuurlijk vonden de mensen van de nachtdienst dit geen probleem, die hadden het rustig deze nacht.

De laatste dag was alweer aangebroken en na het ontbijt vertrokken we met z’n allen in een grote bus naar het zwembad. De glijbanen vielen weer goed in de smaak en iedereen heeft zich prima vermaakt. Eenmaal terug in de bus was het toch wel erg stil, ook bij de Jeugdcommissie. Iedereen was rozig en slaperig, maar wat een weekend was het!
Terug bij Zonnewende werden de laatste dingen opgeruimd en stroomde de ouders langzaam weer binnen. Nog 1 keer werd het Zonnewende lied ingezet en het was daarna toch echt tijd om afscheid van elkaar te nemen.

Wij namens de Jeugdcommissie willen jullie allemaal bedanken voor jullie enthousiasme dit weekend, we hebben van jullie genoten! Ook willen wij de vrijwilligers bedanken voor jullie hulp en de ouders die gereden hebben, zonder jullie was dit weekend er niet geweest!
Nogmaals bedankt iedereen en hopelijk zien we jullie volgend jaar weer!