Van 26 januari t/m 3 februari 2018 gaan we alweer voor de 32-ste keer naar de roemruchte Olympische ijs ovaal van Baselga. Dat moet iedereen een keer meegemaakt hebben. Het feest begint al in de bus die ons ‘s nachts, terwijl het aan boord gonst van de gezelligheid, naar Italië rijdt. Ons hotel, waar je een kamer deelt met een reisgenoot, ligt op 5 minuten wandelen van de vaak zonovergoten piste met superhard ijs, die we twee keer per dag anderhalf uur lang helemaal voor ons zelf hebben. Na ons wordt er vaak getraind door de Italiaanse Nationale (kern)ploeg, zodat wij de kunst nog even af kunnen kijken. Echt, een lust voor het oog om die mannen en meiden te zien gaan……!
We proberen te regelen om een training te krijgen van een paar van deze Italiaanse cracks. En ook onze nationale heldin Marrit Leenstra, die zelf in Baselga woont, hebben we reeds benaderd met een trainingsverzoek. Dus wie weet!!!

Tussen de ijs uren door heb je tijd om naar het dorp te wandelen, waar de tijd heeft stilgestaan, of je pakt een mountain bike uit het rek. Je kunt je ook door onze eigen bus naar het ski-oord laten brengen voor een ijzingwekkende afdaling.

Voor de fanatici worden er ook nog eens schaatswedstrijden georganiseerd en maak je goeie kans om op dit supersnelle ijs (op 995m) je PR’s wat verder aan te scherpen.

Na de middagtraining wordt het onvermijdelijk borreltijd, of je duikt de sauna in. Het hotel heeft een fantastische keuken waar je ongemerkt al snel te veel eet. Tijdens het toetje wordt de dag, al dan niet muzikaal begeleid, nog eens doorgenomen. Vervolgens is het uitbuiken geblazen! De meeste avonden is er wel vertier, hetzij een wandeling met uitleg over de sterrenhemel, of we draaien een film of we maken een potje muziek. Gezellig is het altijd, maar het staat een ieder vrij om al dan niet aan al die leukigheid deel te nemen.

Een doe-vakantie als deze moet iedere schaatser, van welk niveau dan ook, een keer hebben meegemaakt. Als je een redelijke bocht kunt lopen is dit helemaal jouw ding. Sommige gaan al voor de 30-ste keer mee. Het moet dus echt wel de moeite waard zijn.
En mocht je nu nog steeds twijfelen of je wel genoeg waar krijgt voor je €560,- all-in vakantie, vraag het gerust aan Peter, Ron, Douwe, Roel, Martijn, Michel, Maïté, Christiaan, Christien, Ingrid, Mike, Mark of aan wie dan ook.

Op de baan in Baselga,
Is ’t of ik twee keer zo snel ga,
Iedere dag,
Verbetert mijn slag,
‘t Is háááááást, alsof ik vanzelf ga!

Schrijf je nu in!