Ploegenwedstrijd laatste clubuur

//Ploegenwedstrijd laatste clubuur

Ploegenwedstrijd laatste clubuur

2018-03-19T10:19:43+00:00 dinsdag 6 maart 2018|

Tradities dienen in ere gehouden te worden zegt men. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer tijdens het laatste clubuur op zaterdag 17 maart 2018 de ploegenwedstrijd voor iedereen.
Duur van deze wedstrijd is totaal 45 minuten, waarbij het gaat om per ploeg in die 45 minuten zo veel mogelijk ronden te rijden.

Voor degenen die dit vorige jaren niet hebben meegemaakt of pas lid zijn, een uitleg hoe dit gaat. Een ploeg bestaat uit 3 rijders en een coach die het aantal gereden ronden bijhoudt. Van elke ploeg gaat na het startschot de eerste rijder schaatsen die in 5 minuten zoveel mogelijk ronden rijdt, na 5 minuten wordt de ronde afgemaakt en eindigt zij/hij in het wisselvak; daarna neemt rijder 2 het over die ook weer 5 minuten rijdt en daarna rijder 3; vervolgens weer rijder 1 enzovoort. Iedere rijder rijdt 3 keer 5 minuten.
Van ieder team is dus op een bepaald moment maar één rijder in de baan. Het wisselen gebeurt in een wisselvak, een met pilonnen afgezet vak op het rechte eind voor het clubhuis en restaurant.

Huldiging Kampioenen
Tijdens het laatste clubuur willen we alle schaatsers van Ijsclub Haarlem die een podium van een NK, WK of andere landenwedstrijd gehaald hebben in het zonnetje zetten. Voor de start van de estafette zullen rijden ze voor en met ons een ere ronde. Komt allen! Na afloop van het clubuur worden ook alle Clubkampioenen gehuldigd.

Het clubuur ziet er dan zo uit:
Van 18:00 – 18:30 is er nog vrij schaatsen, daarna wordt de baan verzorgd
Vanaf 18:15 Huldiging Kampioenen
Van 18:40 – 19:30 ploegen estafettewedstrijd.

Lees hier meer informatie over deze avond.