Fietsen met de IJsclub

Fietsen met de IJsclub

2019-06-14T09:41:36+02:00maandag 15 april 2019|

Beste fiets liefhebbende ijsclubbers,

Er staat hopelijk weer een mooie zomer voor de deur en ook dit jaar organiseert de commissie toerfietsen IJCH vanaf April tot September iedere maand een fietstocht, meefietsen met de Veluwe ridders begin Mei en in Juli een “speciale” tocht.
Wij proberen de tochten verrassend, met de nodige afwisseling, en voor iedere sportieve fietsliefhebber toegankelijk te maken. Voor de duidelijkheid, er is geen wedstrijdelement.

Voor wie bedoeld?

Velen kennen het al, wij willen graag iedere fietsliefhebber met een gezonde sportieve inslag in de gelegenheid stellen om in een groep(je) te fietsen. Daarmee te trainen om iets langere afstanden af te leggen dan wat voor hem of haar gebruikelijk is. Dit in combinatie met de gezelligheid van mede fietsers.
Groepen groter dan 20 man worden gesplitst.
Afhankelijk van de aanmeldingen en opkomst delen wij groepen in op de afgesproken afstand en snelheid. Er worden altijd 2 afstanden verreden.
Onderstaand staan de data en afstanden vermeld. De snelheid waar we mee fietsen varieert van 25 tot 27 km/u voor de korte afstand en 27 tot 30 km/u voor de langere. Per dag wordt er definitief gekeken wat wenselijk is.
Als u niet gewend bent om in een groep te fietsen zult u versteld staan hoe makkelijk het fietsen is en dat dergelijke snelheden, in de “buik” van het peloton, eenvoudig gehaald worden.

Veelal stoppen we tijdens de tocht voor een koffiepauze om de spieren weer even tot rust te laten komen.
Mocht het u toch allemaal nog te hard gaan of te lang duren, we zijn niet vaak ver van Haarlem en als we dit wel zijn, zullen we u niet op uw eentje laten fietsen.
Kortom, er is geen reden om niet mee te fietsen. Natuurlijk zit er een opbouw in de afstanden.
We beginnen bescheiden en gewoonte getrouw sluiten wij het seizoen af met de “Stelling van A’dam”. Een tocht langs vele forten van de Stelling. Ook hier hebben wij een verkorte versie. Dus het seizoen start met de eerste rit, begin April.
De tochten zijn afwisselend op de zondag en zaterdag gepland. Wij houden de weersverwachtingen scherp in de gaten en bij slecht weer, verzetten wij de tocht naar de andere dag van het weekend.
U kunt zich tijdig opgeven voor iedere rit, zodat we u kunnen informeren over wijzigingen in dag en andere belangrijke zaken.

Bekijk hier de kalender en het aanmeld formulier!