Ploegenwedstrijd laatste clubuur

/Ploegenwedstrijd laatste clubuur
Ploegenwedstrijd laatste clubuur2018-03-12T09:00:33+00:00

Ploegenwedstrijd voor iedereen

Tradities dienen in ere gehouden te worden zegt men. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer tijdens het laatste clubuur op zaterdag 17 maart 2018 de ploegenwedstrijd voor iedereen.
Duur van deze wedstrijd is totaal 45 minuten, waarbij het gaat om per ploeg in die 45 minuten zo veel mogelijk ronden te rijden.

Voor degenen die dit vorige jaren niet hebben meegemaakt of pas lid zijn, een uitleg hoe dit gaat. Een ploeg bestaat uit 3 rijders en een coach die het aantal gereden ronden bijhoudt. Van elke ploeg gaat na het startschot de eerste rijder schaatsen die in 5 minuten zoveel mogelijk ronden rijdt, na 5 minuten wordt de ronde afgemaakt en eindigt zij/hij in het wisselvak; daarna neemt rijder 2 het over die ook weer 5 minuten rijdt en daarna rijder 3; vervolgens weer rijder 1 enzovoort. Iedere rijder rijdt 3 keer 5 minuten.
Van ieder team is dus op een bepaald moment maar één rijder in de baan. Het wisselen gebeurt in een wisselvak, een met pilonnen afgezet vak op het rechte eind voor het clubhuis en restaurant.

Huldiging Kampioenen
Tijdens het laatste clubuur willen we alle schaatsers van Ijsclub Haarlem die een podium van een NK, WK of andere landenwedstrijd gehaald hebben in het zonnetje zetten. Voor de start van de estafette zullen rijden ze voor en met ons een ere ronde. Komt allen! Na afloop van het clubuur worden ook alle Clubkampioenen gehuldigd.

Het clubuur ziet er dan zo uit:
Van 18:00 – 18:30 is er nog vrij schaatsen, daarna wordt de baan verzorgd
Vanaf 18:15 Huldiging Kampioenen
Van 18:40 – 19:30 ploegen estafettewedstrijd.

De teams

• Een team bestaat uit 3 mensen; dit kunnen licentiehouders zijn of recreanten of een combinatie. Bij voorkeur dienen de teams herkenbaar te zijn door gelijke nummers, pakken, mutsen, t-shirts of dergelijke.
  • Daarnaast heeft een team een ploegleider die de ronden telt; één van de rijders kan echter ook ploegleider zijn. Wij gaan er van uit dat de ploegleider eerlijk het werkelijk aantal verreden ronden telt.
  • Er zijn de volgende categorieën van teams:
  • Jeugdteams die bestaan uit alleen jongens of alleen meisjes of een combinatie daarvan die allen licentiehouder zijn; dit is wedstrijdjeugd van pupillen t/m 18 jaar – 3 categorieën.
  • Volwassenen: licentiehouders (mannen, vrouwen of gemengd) – 3 categorieën. Hierbij horen ook ploegen bestaande uit 2 licentiehouders en 1 recreant.
  • Volwassenen: recreanten (mannen, vrouwen of gemengd) – 3 categorieën
  • Een combinatie van (een) volwassene(n) en (een) jeugdlid c.q. jeugdleden.

In totaal dus 10 categorieën.

Inschrijven en melden:

Inschrijving dient te gebeuren op het formulier dat in het clubhuis hangt. De ploegleider meldt zijn/haar ploeg op de laatste zaterdag tot uiterlijk 18:00 uur. Eventuele wijzigingen kunnen tot die tijd ook nog gemeld worden, na die tijd kan dat niet meer.

Inschrijvingsformulier en verdere informatie vanaf 2 maart in het clubhuis:

Vanaf deze datum hangt er een inschrijfformulier in de hal van het clubhuis waar de teams zich al op kunnen inschrijven, dus ga nu al op zoek naar een goed team en een ploegleider. Ook hangt er het reglement voor deze wedstrijd.

Coördinatoren:

Voor vragen e.d. kun je terecht bij de coördinatoren:
Louis van Rooden – 0252 420894 of 06 13754706 – louisencadja@planet.nl
Ben Jonkers – 023 5374335 – a.jonkers@hccnet.n