Ploegenwedstrijd voor iedereen. AFGELAST

Elk jaar weer zien we enthousiaste schaatsers tijdens het laatste clubuur de estafette rijden. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer tijdens het laatste clubuur op zaterdag 14 maart 2020 de ploegenwedstrijd voor iedereen.

Duur van deze wedstrijd is totaal  45 minuten, waarbij het gaat om per ploeg in die 45 minuten zo veel mogelijk ronden te rijden.

Voor degenen die dit vorige jaren niet hebben meegemaakt of pas lid zijn, een uitleg hoe dit gaat. Een ploeg bestaat uit 3 rijders en een coach die het aantal gereden ronden bijhoudt. Van elke ploeg gaat na het startschot de eerste rijder schaatsen die in 5 minuten zoveel mogelijk ronden rijdt, na 5 minuten wordt de ronde afgemaakt en eindigt zij/hij in het wisselvak; daarna neemt rijder 2 het over die ook weer 5 minuten rijdt en daarna rijder 3; vervolgens weer rijder 1 enzovoort. Iedere rijder rijdt 3 keer 5 minuten.
Van ieder team is dus op een bepaald moment maar één rijder in de baan. Het wisselen gebeurt in een wisselvak, een met pilonnen afgezet vak op het rechte eind voor het clubhuis en restaurant.

Het clubuur ziet er dan zo uit:
Van 18:00 – 18:30 is er nog vrij schaatsen, daarna wordt de baan verzorgd
Van 18:40 – 19:30 ploegen estafettewedstrijd.

De teams

    • Een team bestaat uit 3 mensen; dit kunnen licentiehouders zijn of recreanten of een combinatie.  Bij voorkeur dienen de teams herkenbaar te zijn door gelijke nummers, pakken, mutsen, t-shirts of dergelijke.
    • Daarnaast heeft een team een ploegleider die de ronden telt; één van de rijders kan echter ook ploegleider zijn. Wij gaan er van uit dat de ploegleider eerlijk het werkelijk aantal verreden ronden telt.

Inschrijven en melden:

Inschrijving dient te gebeuren op het formulier dat in het clubhuis hangt. De ploegleider meldt zijn/haar ploeg op de laatste zaterdag tot uiterlijk 18:00 uur.  Eventuele wijzigingen kunnen tot die tijd ook nog gemeld worden, na die tijd kan dat niet meer.

Inschrijvingsformulier en verdere informatie vanaf 1  maart in het clubhuis:

Vanaf deze datum hangt er een inschrijfformulier in de hal van het clubhuis waar de teams zich al op  kunnen inschrijven, dus ga nu al op zoek naar een goed team en een ploegleider. Ook hangt er het reglement voor  deze wedstrijd.

Coördinatoren:

Voor vragen e.d. kun je terecht bij de coördinatoren:
Ben Jonkers          -023 5374335 of 06 81016361 a.jonkers@hccnet.nl
Nicole Boonstra    – 023 5335584 of 0615120437    cjth.boonstra@gmail.com