Fietstochten 2017

Home » Fietstochten 2017
Fietstochten 2017 2017-09-10T14:24:01+00:00

Fietsen met de IJsclub

In het zomerseizoen rijden van toertochten voor de sportief fietsende (aspirant) leden van IJsclub Haarlem.
De 5e en laatste  fietstocht is alweer zondag 10 september a.s. de aanvang is 8:00 bij (LET OP) Pont Buitenhuis

Stelling van Amsterdam/ Fortenroute, 10 september a.s

Traditioneel rijden we al jaren, net voor de opening van het schaatsseizoen, de stelling van Amsterdam ook wel bekend als de fortenroute.
De afstanden langs dit wereld UNESCO wereld erfgoed zijn 165 en 135 km. We plannen 2 gezamenlijke pauzes in, de koffiestop in Volendam en de lunchpauze in Abcoude.

Dat betekent dat er elke 50 a 60 km een stop is voor een plaspauze, het versterken van de inwendige mens en het vullen van bidons.
De lange afstand zal zo’n 30 a 33 km / per uur maximale snelheid rijden, de korte afstand max. 25 a 28. Het korte rondje neemt ook nog het pontje bij Spijkerboor, dus neem wat kleingeld mee. Bedenk daarbij dat als je solo 27 km/uur kunt rijden, je in een groep gemakkelijk de 30 kunt houden. Bij harde wind wordt het tempo aangepast. Onderweg wisselen van groep is bij de stops mogelijk.

Let op, vertrektijd en plaats zijn gezien de lengte van de tocht gewijzigd t.o.v. voorgaande toertrainingstochten. We vertrekken vanaf pontje Buitenhuizen en varen daar om 8:10 uur naar de overkant. De tocht eindigt bij fort Vijfhuizen waar we met elkaar op het terras nog iets kunnen gebruiken en ideeën voor het volgend fietsseizoen kunnen bespreken.

Deelname

Deelname; (aspirant) leden van IJCH, voor eigen risico, geen deelname kosten, consumpties voor eigen rekening. Het is verplicht een helm te dragen en op een veilige en goed onderhouden sport- of racefiets te rijden. De verkeersregels worden in acht genomen en men volgt de aanwijzingen van de begeleiders.

Aanmelden

Men wordt verzocht om zich via deze link voor deelname aan te melden. Bij grote belangstelling kan de organisatie beslissen om een groep in 2 of meerdere, kleinere groepen te splitsen en voldoende begeleiders inschakelen.

Meld je nu aan!

De toertochten 2017 zijn voorlopig op onderstaande zaterdagen ingepland. Het kan zijn dat door weersomstandigheden of organisatorische reden deze data wijzigen. Dit zal op de site en aan leden die zich hebben aangemeld via app of mail bekend gemaakt worden.

groep 1 groep 2
zaterdag 20 mei  Strava    70-80 100
zaterdag 17 juni 2017  Strava    80-90 120
zaterdag 15 juli 2017   Strava 90 110
zaterdag 13* augustus 2017 100-120
zaterdag 9 september 2017 Forten route 120 Km 180 Km

*week eerder dan eerst gepland en 1 groep!
Start 8:00 bij Pont Buitenhuis. Nemen de pont van 8:10.

Strava

Maak je gebruik van Strava? Word dan lid van de IJsclub Haarlem club via: https://www.strava.com/clubs/ijsclubhaarlem

Hugo, Jeroen en Hans