De 51e Oliebollenloop

Bekijk hier de uitslagen van de Oliebollenloop.

Tom van Driel heeft van de Oliebollenloop ene mooie fotoreportage gemaakt: Bekijk deze hier. en op deze pagina.

Sinds jaar en dag organiseert IJsclub Haarlem de Oliebollenloop rond de jaarwisseling. Op 28 december 2019 wordt de loop al voor de 51e keer gehouden. LET OP: De start van de 20 km is om 12:00 uur, de 10 km is om 12.05 uur ende start van de 5 km om 12.10 uur. De Oliebollenloop is ontstaan in de tijd dat er in Haarlem nog geen kunstijsbaan was. Ook in de winters zonder natuurijs moest er voor de IJscluppers natuurlijk wel wat te sporten zijn. De Oliebollenloop bood uitkomst.

De Oliebollenloop is uitgegroeid tot een gezellige trimloop, waar jaarlijks zo’n 600 lopers uit de omgeving aan meedoen. Bijzonder aan de Oliebollenloop zijn de mooie routes van 5 km, 10 km en 20,8 km door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het parcours is goed begaanbaar en de drie afstanden bestaan ieder uit een grote ronde, zodat er geen stukken dubbel gelopen hoeven te worden.

De sfeer rond de Oliebollenloop is altijd gemoedelijk. Iedereen doet zijn uiterste best om een mooie tijd neer te zetten, maar het echte wedstrijdelement ontbreekt. Daar staan dan natuurlijk wel een drankje en een lekkere oliebol klaar!

Tijdregistratie en inschrijving

  • Het is dan ook handig om je van te voren in te schrijven via inschrijven.nl; dan hebben we alle gegevens paraat en kunnen we de uitslag sneller publiceren.
  • Het inschrijfgeld bedraagt € 8,- bij voorinschrijving via inschrijven.nl en € 9,- bij na-inschrijving. (alleen contant).
  • Na-inschrijving is mogelijk op de dag zelf, vanaf 10 uur ter plaatse.

Inschrijving sluit 27 december.

Praktische informatie:

  • De Oliebollenloop wordt gehouden in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang „de Oase” (adres: 1e Leijweg, Vogelenzang).
  • De start van de 20 km is om 12:00 uur, de 10 km is om 12.05 uur ende start van de 5 km om 12.10 uur.
  • De parkeergelegenheid is beperkt, dus het heeft de voorkeur om per fiets of openbaar vervoer te komen. Er is een bushalte bij de ingang van de Waterleidingduinen. Parkeren mag alleen op de parkeerterreinen van Waternet, parkeren langs de Vogelenzangseweg is niet toegestaan.
  • In geval van extreem weer en/of gladheid zal de Oliebollenloop worden afgelast. Houd de website in de gaten voor de laatste stand van zaken. Wanneer de Oliebollenloop afgelast moet worden, dan zal er bij de voorinschrijvers uiteraard geen inschrijfgeld worden afgeschreven.
  • Het deelnemen is voor eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. IJsclub Haarlem is niet aansprakelijk voor ontstane schade, in welke vorm dan ook.

Parcours bestanden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
R. Visser: oliebollenloop@ijsclubhaarlem.nl

Parcours