Oliebollenloop

De Oliebollenloop

Uitslagen en foto’s van de 48e Oliebollenloop op zaterdag 31 december 2016

Foto’s Oliebollenloop

De 49e Oliebollenloop vindt plaats op zaterdag 30 december 2017.
*Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Sinds jaar en dag organiseert IJsclub Haarlem de Oliebollenloop rond de jaarwisseling. Op 31 december 2016 wordt de loop al voor de 48e keer gehouden. De Oliebollenloop is ontstaan in de tijd dat er in Haarlem nog geen kunstijsbaan was. Ook in de winters zonder natuurijs moest er voor de IJscluppers natuurlijk wel wat te sporten zijn. De Oliebollenloop bood uitkomst.
De Oliebollenloop is uitgegroeid tot een gezellige trimloop, waar jaarlijks zo’n 600 lopers uit de omgeving aan meedoen. Bijzonder aan de Oliebollenloop zijn de mooie routes van 5 km, 10 km en 20,8 km door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het parcours is goed begaanbaar en de drie afstanden bestaan ieder uit een grote ronde, zodat er geen stukken dubbel gelopen hoeven te worden.

De sfeer rond de Oliebollenloop is altijd gemoedelijk. Iedereen doet zijn uiterste best om een mooie tijd neer te zetten, maar het echte wedstrijdelement ontbreekt. Er zijn dan ook geen startnummers, ieder schrijft zijn eigen eindtijd op en levert die in bij de kramen. Daar staan dan natuurlijk wel een drankje en een lekkere oliebol klaar!

Praktische informatie:

• De start van de 10 km en de 20,8 km is om 12.00 uur, de start van de 5 km om 12.05 uur.
  • De Oliebollenloop wordt gehouden in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang „de Oase” (adres: 1e Leijweg, Vogelenzang).
  • Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 10 uur ter plaatse. Er is geen mogelijkheid tot voorinschrijving.
  • Het inschrijfgeld bedraagt € 7,-(2016).
  • De parkeergelegenheid is beperkt, dus het heeft de voorkeur om per fiets of openbaar vervoer te komen. Er is een bushalte bij de ingang van de Waterleidingduinen. Parkeren mag alleen op de parkeerterreinen van Waternet, parkeren langs de Vogelenzangseweg is niet toegestaan.
  • In geval van extreem weer en/of gladheid zal de Oliebollenloop worden afgelast. Houd de website in de gaten voor de laatste stand van zaken.
  • Deelnemers wordt verzocht om op de inschrijfkaart contactgegevens voor noodgevallen in te vullen en deze bij zich te dragen, zodat de organisatie adequaat kan handelen. Het deelnemen is voor eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid. IJsclub Haarlem is niet aansprakelijk voor ontstane schade, in welke vorm dan ook.

Parcours bestanden

Let op: de route van de 20,8 km is dit jaar gewijzigd i.v.m. werkzaamheden in het duin: Bij de ingang Zandvoortselaan gaat de 20,8 km rechtdoor in plaats van linksaf. Dit staat uiteraard aangegeven. De route is hierdoor 200 m korter dan andere jaren. De route van de 10 km is ongewijzigd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
R. Visser: oliebollenloop@ijsclubhaarlem.nl

Parcours