Klaas Pander Memorial

/Klaas Pander Memorial
Klaas Pander Memorial2018-12-23T15:54:39+02:00

Klaas Pander Memorial 2018

Klaas Pander Memorial 2018Op zaterdag 22 december van 20.00 u – 23.00 u werd de vierde editie van de Klaas Pander Memorial verreden op de ijsbaan in Haarlem.

De 4e editie van de Klaas Pander Memorial is gewonnen door Tristan Hagen en Wesley Hollenberg. Zij wonnen de zowel de afvalkoers als de puntenkoers. In de A finale (koppelkoers) wisten zij een gaatje te slaan met de winnaars van vorig jaar ; Gem Wender en Evert Jan van Dijk. Tieme Weenink en Abe Weenink wisten zich in de laatste ronde op het podium te rijden.

Bekijk hier de uitslagen.

Bekijk hier de foto’s door Michiel Kersten

Afvalrace, een puntenkoers en een koppelwedstrijd

Deze wedstrijd in de vorm van een afvalrace, een puntenkoers en een koppelwedstrijd wordt georganiseerd vanuit de IJsclub Haarlem tezamen met de Baancommissie Haarlem voor junioren B tm  Masters van alle verenigingen die hier op de ijsbaan schaatsen.

Koppel

Je vormt met een andere schaatser een zgn., koppel en eerst rijdt een persoon de afvalrace en de andere rijdt dan de puntenwedstrijd. Voor beide races zijn punten te verdienen. Beiden rijden in de finales als koppel waarbij zij elkaar afwisselen.

Alle deelnemers ontvangen een medaille en de winnaars mogen de Klaas Pander Trofee een jaar lang in hun bezit houden. Bovendien wordt in deze trofee hun beide namen gegraveerd en dat betekent “eeuwige roem”. Het reglement kun je hier vinden.

NB: De deelnamekosten bedragen € 5 per schaatser.

Deelnemers

– Peter-Paul Adriaansen / Kees de Koning