Schaatsweek Italië 2019

Baselga Protocol 2019 (Wedstrijden)

Foto’s dinsdagochtend training

Beste Baselga-deelnemers,

Het is in Baselga momenteel aardig weer…niet erg koud. Er ligt geen sneeuw. Het zal er niet diep koud worden als we er zijn. Wat we zullen zien zijn nogal wat bomen die omliggen door de storm van afgelopen oktober. Er wordt hard gewerkt om alles weg te halen. Tijdens onze schaatsweek zijn de eerste paar dagen mooi met zon. Daarna zal het weer wat veranderen en volgt mogelijk sneeuw. Matige vorst in de nacht overdag om het vriespunt. Woensdag hebben we
kans op een pakkie sneeuw…maar we wachten af. Dus voorspellen is ook daar moeilijk….
Neem in ieder geval goede wandelschoenen mee…..

Baselga zelf is een mooi oud Italiaans bergdorp met vele charmes, heerlijk om te wandelen en te fietsen. Neem dus, naast je hardloopschoenen voor de warming up, ook je wandelschoenen mee. In het dorp is alles aanwezig: Slagers, bakkers, supermarktjes, een heerlijke conditorei (koffietent) en er is een (dé) groenteboer annex drankhandelaar inclusief gecertificeerde “Grappotheek”. Mede daarom is er in het dorp ook een apotheek te vinden en meer dan voldoende PIN-automaten !

Als je wilt kun je een wandelingetje maken naar het dorp voor wat boodschappen of om iets te gaan drinken. Het Hotel Olimpic, waar we vol pension genieten, heeft zelf ook een goed geoutilleerde bar waar de hele dag van alles te krijgen is en waar je voor de hele week je eigen barrekening kunt openen.Ons komt niets te kort en ook de keuken daar is werkelijk voortreffelijk !

Zorg dat voor de vrijdagavond voor vertrek naar Baselga de tassen goed gevuld zijn, met een borreltje, een biertje, een flesje wijn of iets anders waar jij en/of je buurman/vrouw zomaar trek in zouden kunnen krijgen. Wat te snaaien is ook altijd goed. En je kunt je onderweg natuurlijk al meteen ongekend populair maken door dingetjes mee te nemen om van te trakteren (soms gaan koekjes, snoepjes,
worteltjes, zoutjes, stukjes kaas, plakjes worst of wat dan ook wel drie keer de bus rond.…). En vergeet ook niet om voor na het ontwaken een lekker ontbijtje in je tas te hebben. Koffie en thee is aan boord (rondje van Ron en Piet, onze twee vertrouwde buschauffeurs).

We gaan we er weer een prettige, prachtige, mooie, sportieve en vooral gezellige week van maken. Tot vrijdag de 25e januari om 18.30 uur achter de sporthal bij de ijsbaan…waar de bus stopt. Vergeet je paspoort niet.
Denk er om de bus vertrekt exact om 19.00 uur… Ben je er niet dan heb je een uitdaging !!!

Jullie altijd zonnige en zinnige reislijder,
Peter Looij

Vertrek Haarlem: Vrijdag 25 januari 2019 om 19.00 uur
Aankomst Haarlem: Zaterdag 2 februari 2019 vroeg in de ochtend
Kosten Vol pension, inclusief wedstrijden en training € 560,–
Exclusief: je eigen drankjes

Benieuwd naar vorige edities? Kijk hier naar het archief!

In memoriam: Han van Scherpenzeel

woensdag 5 juni 2019|

Wij kennen Han vooral van onze jaarlijkse schaatsweek in Baselga (Italië), een feestje waar hij zelden ontbrak en waar hij altijd weer de sterren van de hemel schaatste.

• Baselga, foto Michel van Bergen

Verslag Baselga 2019

dinsdag 19 februari 2019|

Op vrijdag 25 januari vertrokken wij met 42 personen exact om 19.00 uur naar het mooie en gezellige Baselga.

Baselga schaatsweek

maandag 16 oktober 2017|

Van 26 januari t/m 3 februari 2018 gaan we alweer voor de 32-ste keer naar de roemruchte Olympische ijs ovaal van Baselga. Dat moet iedereen een keer meegemaakt hebben.

Baselga schaatsweek komt er aan!

dinsdag 10 januari 2017|

Nog 17 dagen te gaan. Vrijdagavond 27 januari 2017 om 19.00 uur vertrekt de bus van Doelen Coach weer vanaf de parkeerplaats van de IJsbaan naar het altijd mooie Baselga di Pine in Noord Italië.

Baselga schaatsweek

zondag 31 januari 2016|

De 52 IJsclub leden zijn weer thuis van een mooie Baselga schaatsweek. Bekijk de foto's deze week gemaakt door Michel van Bergen.