Schaatsweek Italië 2020

Baselgabus is vol

We konden zelf ook onze ogen niet geloven, maar het was toch echt zo: nog voordat we amper op het ijs hadden gestaan was de Baselgabus al volgeboekt! Uitverkocht! Dit is nooit eerder vertoond. En dat bij een langere bus dan vorig jaar met 4 extra stoelen.

We hebben ook wel jaren gekend dat we met kleurige posters aan allerlei muren voldoende aandacht moesten zien te krijgen voor ons Italiaanse uitje, en dat we kort voor vertrek nog persoonlijk moesten leuren om de bus rendabel te krijgen. Er zijn zelfs momenten geweest dat we vreesden dat Baselga als een nachtkaarsje uit zou gaan. Maar niets blijkt minder waar: we gaan alweer voor de 34ste keer! Ook al gezien het aantal oudgedienden heeft dit schoolreisje voor volwassenen gelukkig nog altijd de nodige aantrekkingskracht. Maar daar werken we dan ook hard aan. Want ja, ook voor komend jaar heeft de altijd vrolijke Georgio toegezegd ons weer op z’n Italiaans (“I’m zorry for my Inglissss…!”) schaatsinstructies te komen geven en ook wordt er alweer zwaar nagedacht over zowel traditionele als verrassende avondprogramma’s.

Er bestaat op dit moment voor een plaatsje in de bus nog een korte wachtlijst, maar voor wie eigen vervoer weet te regelen of alsnog met iemand mee kan rijden, ligt er altijd een koude ijsvloer en een warme slaapplaats, want die zijn er genoeg in Hotel Olimpic.

Wij vertrekken in elk geval op 7 februari 2020.

update september:
In tegenstelling tot andere jaren hebben we nu al, nog vóór het schaatsseizoen begonnen is, de datum voor ons jaarlijkse Baselga-uitje. Komend seizoen vertrekt de bus op vrijdagavond 7 februari 2020 richting Italië en levert ons op zaterdag 15 februari ‘s morgens vroeg weer bij de ijsbaan af. De kosten hiervoor hebben we opnieuw in de hand weten te houden en bedragen ook dit jaar weer slechts € 560, all-in. Alleen de wijn aan tafel en de bar-rekening laten we geheel aan jullie zelf over.

Mocht je om wat voor reden dan ook toch liever een eenpersoonskamer willen, dan moeten wij daar wel een toeslag van € 60 (per week) voor rekenen.
De ouwe garde hoef ik natuurlijk verder niets uit te leggen over Baselga. Maar voor de de mensen die nog altijd twijfelen kan ik alleen maar zeggen dat je tijdens dit “schoolreisje voor volwassenen”, ook nog eens lekker leert schaatsen en wel op het prachtige, keiharde buitenijs van een veelal zonovergoten 400m-baan.
We rijden ‘s morgens anderhalf uur en ‘s middags anderhalf uur en dan heb ik het nog niet eens over de droogtraining waar je heel veel van opsteekt.

Een nieuwtje is dat de baan van Baselga uitverkoren is voor de Olympische Winterspelen van 2026! Daarvoor eist het IOC helaas dat ze van deze prachtige buitenbaan een binnenbaan gaan maken. Het kan dus zomaar zijn dat we nog maar één of twee keer Baselga aan doen, aangezien ze volgens de Italiaanse planning in het voorjaar van 2021 al met de bouw denken te beginnen.
Kortom: wil je (nog) wel eens een keertje mee naar dit idyllische Italiaanse bergdorp, grijp dan je kans nu het nog kan. Wij vermoeden dat de bus mbt bovenstaande dit jaar zomaar vol is.

Uw altijd zonnige reisleider,
Peter Looij

Schrijf je nu in voor deze mooie schaatsweek!

Benieuwd naar vorige edities? Kijk hier naar het archief!

Schaatsweek Italië 2020

vrijdag 13 september 2019|

In tegenstelling tot andere jaren hebben we nu al, nog vóór het schaatsseizoen begonnen is, de datum voor ons jaarlijkse Baselga-uitje.

In memoriam: Han van Scherpenzeel

woensdag 5 juni 2019|

Wij kennen Han vooral van onze jaarlijkse schaatsweek in Baselga (Italië), een feestje waar hij zelden ontbrak en waar hij altijd weer de sterren van de hemel schaatste.

  • Baselga, foto Michel van Bergen

Verslag Baselga 2019

dinsdag 19 februari 2019|

Op vrijdag 25 januari vertrokken wij met 42 personen exact om 19.00 uur naar het mooie en gezellige Baselga.

Baselga schaatsweek

maandag 16 oktober 2017|

Van 26 januari t/m 3 februari 2018 gaan we alweer voor de 32-ste keer naar de roemruchte Olympische ijs ovaal van Baselga. Dat moet iedereen een keer meegemaakt hebben.

Baselga schaatsweek komt er aan!

dinsdag 10 januari 2017|

Nog 17 dagen te gaan. Vrijdagavond 27 januari 2017 om 19.00 uur vertrekt de bus van Doelen Coach weer vanaf de parkeerplaats van de IJsbaan naar het altijd mooie Baselga di Pine in Noord Italië.