Schaatsweek Italië 2020

Voor de Baselga twijfelaars

Dit hebben we al heel lang niet meer meegemaakt, misschien wel nog nooit: we zitten amper in de tweede helft van oktober en alle 44 zitplaatsen van de Baselgabus (we hebben zelfs een langere dan andere jaren), zijn uitverkocht!! Dat betekent echter niet dat je nu volkomen kansloos zou zijn als je je toch nog had willen inschrijven, want vanaf nu bouwen we aan een wachtlijst. We hebben nog een paar maanden te gaan en mogelijk vallen er nog mensen af om persoonlijke, familiaire, amoureuze, plantaardige, medische of zelfs psychische redenen.

Daarnaast bestaat ook nog altijd de optie om met eigen vervoer te gaan: vliegen of een paar mensen verzamelen om per auto achter die altijd gezellige bus aan te rijden. Het hotel heeft meer bedden dan de bus stoelen heeft. Dus meld jezelf aan voor de wachtlijst. We schuiven je door in volgorde van binnenkomst.

update september:
In tegenstelling tot andere jaren hebben we nu al, nog vóór het schaatsseizoen begonnen is, de datum voor ons jaarlijkse Baselga-uitje. Komend seizoen vertrekt de bus op vrijdagavond 7 februari 2020 richting Italië en levert ons op zaterdag 15 februari ‘s morgens vroeg weer bij de ijsbaan af. De kosten hiervoor hebben we opnieuw in de hand weten te houden en bedragen ook dit jaar weer slechts € 560, all-in. Alleen de wijn aan tafel en de bar-rekening laten we geheel aan jullie zelf over.

Mocht je om wat voor reden dan ook toch liever een eenpersoonskamer willen, dan moeten wij daar wel een toeslag van € 60 (per week) voor rekenen.
De ouwe garde hoef ik natuurlijk verder niets uit te leggen over Baselga. Maar voor de de mensen die nog altijd twijfelen kan ik alleen maar zeggen dat je tijdens dit “schoolreisje voor volwassenen”, ook nog eens lekker leert schaatsen en wel op het prachtige, keiharde buitenijs van een veelal zonovergoten 400m-baan.
We rijden ‘s morgens anderhalf uur en ‘s middags anderhalf uur en dan heb ik het nog niet eens over de droogtraining waar je heel veel van opsteekt.

Een nieuwtje is dat de baan van Baselga uitverkoren is voor de Olympische Winterspelen van 2026! Daarvoor eist het IOC helaas dat ze van deze prachtige buitenbaan een binnenbaan gaan maken. Het kan dus zomaar zijn dat we nog maar één of twee keer Baselga aan doen, aangezien ze volgens de Italiaanse planning in het voorjaar van 2021 al met de bouw denken te beginnen.
Kortom: wil je (nog) wel eens een keertje mee naar dit idyllische Italiaanse bergdorp, grijp dan je kans nu het nog kan. Wij vermoeden dat de bus mbt bovenstaande dit jaar zomaar vol is.

Uw altijd zonnige reisleider,
Peter Looij

Schrijf je nu in voor deze mooie schaatsweek!

Baselga 2019

Baselga Protocol 2019 (Wedstrijden)

Foto’s dinsdagochtend training

Beste Baselga-deelnemers,

Het is in Baselga momenteel aardig weer…niet erg koud. Er ligt geen sneeuw. Het zal er niet diep koud worden als we er zijn. Wat we zullen zien zijn nogal wat bomen die omliggen door de storm van afgelopen oktober. Er wordt hard gewerkt om alles weg te halen. Tijdens onze schaatsweek zijn de eerste paar dagen mooi met zon. Daarna zal het weer wat veranderen en volgt mogelijk sneeuw. Matige vorst in de nacht overdag om het vriespunt. Woensdag hebben we
kans op een pakkie sneeuw…maar we wachten af. Dus voorspellen is ook daar moeilijk….
Neem in ieder geval goede wandelschoenen mee…..

Baselga zelf is een mooi oud Italiaans bergdorp met vele charmes, heerlijk om te wandelen en te fietsen. Neem dus, naast je hardloopschoenen voor de warming up, ook je wandelschoenen mee. In het dorp is alles aanwezig: Slagers, bakkers, supermarktjes, een heerlijke conditorei (koffietent) en er is een (dé) groenteboer annex drankhandelaar inclusief gecertificeerde “Grappotheek”. Mede daarom is er in het dorp ook een apotheek te vinden en meer dan voldoende PIN-automaten !

Als je wilt kun je een wandelingetje maken naar het dorp voor wat boodschappen of om iets te gaan drinken. Het Hotel Olimpic, waar we vol pension genieten, heeft zelf ook een goed geoutilleerde bar waar de hele dag van alles te krijgen is en waar je voor de hele week je eigen barrekening kunt openen.Ons komt niets te kort en ook de keuken daar is werkelijk voortreffelijk !

Zorg dat voor de vrijdagavond voor vertrek naar Baselga de tassen goed gevuld zijn, met een borreltje, een biertje, een flesje wijn of iets anders waar jij en/of je buurman/vrouw zomaar trek in zouden kunnen krijgen. Wat te snaaien is ook altijd goed. En je kunt je onderweg natuurlijk al meteen ongekend populair maken door dingetjes mee te nemen om van te trakteren (soms gaan koekjes, snoepjes,
worteltjes, zoutjes, stukjes kaas, plakjes worst of wat dan ook wel drie keer de bus rond.…). En vergeet ook niet om voor na het ontwaken een lekker ontbijtje in je tas te hebben. Koffie en thee is aan boord (rondje van Ron en Piet, onze twee vertrouwde buschauffeurs).

We gaan we er weer een prettige, prachtige, mooie, sportieve en vooral gezellige week van maken. Tot vrijdag de 25e januari om 18.30 uur achter de sporthal bij de ijsbaan…waar de bus stopt. Vergeet je paspoort niet.
Denk er om de bus vertrekt exact om 19.00 uur… Ben je er niet dan heb je een uitdaging !!!

Jullie altijd zonnige en zinnige reislijder,
Peter Looij

Vertrek Haarlem: Vrijdag 25 januari 2019 om 19.00 uur
Aankomst Haarlem: Zaterdag 2 februari 2019 vroeg in de ochtend
Kosten Vol pension, inclusief wedstrijden en training € 560,–
Exclusief: je eigen drankjes

Benieuwd naar vorige edities? Kijk hier naar het archief!

Schaatsweek Italië 2020

vrijdag 13 september 2019|

In tegenstelling tot andere jaren hebben we nu al, nog vóór het schaatsseizoen begonnen is, de datum voor ons jaarlijkse Baselga-uitje.

In memoriam: Han van Scherpenzeel

woensdag 5 juni 2019|

Wij kennen Han vooral van onze jaarlijkse schaatsweek in Baselga (Italië), een feestje waar hij zelden ontbrak en waar hij altijd weer de sterren van de hemel schaatste.

  • Baselga, foto Michel van Bergen

Verslag Baselga 2019

dinsdag 19 februari 2019|

Op vrijdag 25 januari vertrokken wij met 42 personen exact om 19.00 uur naar het mooie en gezellige Baselga.

Baselga schaatsweek

maandag 16 oktober 2017|

Van 26 januari t/m 3 februari 2018 gaan we alweer voor de 32-ste keer naar de roemruchte Olympische ijs ovaal van Baselga. Dat moet iedereen een keer meegemaakt hebben.

Baselga schaatsweek komt er aan!

dinsdag 10 januari 2017|

Nog 17 dagen te gaan. Vrijdagavond 27 januari 2017 om 19.00 uur vertrekt de bus van Doelen Coach weer vanaf de parkeerplaats van de IJsbaan naar het altijd mooie Baselga di Pine in Noord Italië.