Conditie trainingen 2018-01-18T21:37:28+00:00

Conditie trainingen

Zaaltraining

Conditie op peil houden voor op de baan en mogelijk natuurijs is ons doel. Gemiddeld zijn we in de zaal met 18 a 20 sporters lekker bezig op dinsdag avond van 20.00uur tot 21.00 uur in de Schoter gymzaal.

Dit seizoen neemt Niels Jansen de trainingen voor z’n rekening en dat gaat er pittig aan toe. Niels weet precies wat ons toekomt om ons doel te bereiken.
In een leuke prettige sfeer maakt Niels de training elke week zeer afwisselend zoals cardio, buik en beenspieren, schaatsoefeningen. Wie kent niet het diep zitten met de vele afwisselingen op linker en rechter been. Spieren en lijf vinden dat heerlijk.
’s Avonds na de training val je dan als een blok in slaap om de volgende ochtend weer herboren wakker te worden.

Nieuwsgierig?
Kom dan gewoon een keer langs op dinsdag avond in de sportzaal van de Schoter Scholengemeenschap aan de Sportweg 9 in Haarlem-Noord.

Zomertraining 2017

Fietsen

In het zomerseizoen rijden van toertochten voor de sportief fietsende (aspirant) leden van IJsclub Haarlem.
Er worden tochten van verschillende, in het seizoen oplopende afstand uitgezet die met verschillende snelheid gereden worden. Groep 1 fiets max. 25 Km / uur, groep 2 max. 30 Km / uur. Lees hier verder over deze fietstochten.

Duintraining

Alle leden die de conditie op peil willen houden deze zomer kunnen kiezen tussen hardlopen en/of sportief wandelen. Op de dinsdagavond zijn er dit seizoen in principe 2 hardloopgroepen en 2 sportief wandelgroepen. Deze groepen worden ingedeeld naar niveau van geoefendheid. Op de donderdagavond is er dit zomerseizoen geen sportief wandelgroep meer vanuit de club actief. Natuurlijk zijn er om 19.00 uur op de donderdag meestal mensen aanwezig om te gaan lopen en kan je gezellig mee gaan, maar is dit voor eigen rekening en risico.

De start van de duintraining zal zijn op dinsdagavond 9 mei a.s. en begint om 19.00 uur. Deelname voor leden is kosteloos, maar je dient wel een geldige toegangskaart te bezitten. Ook voor het parkeren van de auto op het parkeerterrein zal betaald moeten worden. Kom daarom de eerste keer ruim op tijd om dat te regelen. Duinkaarten kan men kopen bij het restaurant “De Oase” of aan de automaat. Algemene informatie over de waterleidingduinen, met locatie, toegangsbewijs en parkeren vindt je onder het betreffende vet gedrukt kopje Algemene Informatie AWD aansluitend onderaan dit schrijven.
Het seizoen sluit dit jaar op dinsdagavond 26 september a.s.. Dus deze zomer één week later.

Nog een belangrijke mededeling is dat, aangezien het in september reeds vroeg donker wordt, voor alle groepen de aanvangstijd vanaf de eerste dinsdagavond in september een halfuur eerder zal zijn en wel om 18.30 uur.
De namen van de trainers/begeleiders zijn:
– Hans de Haan      – de snelle groep dinsdagavond
– Marike de Kwant   – iets minder snelle groep dinsdagavond
– Saskia de Jong, Els Harinck en Peter Olijhoek nemen het sportief wandelen voor hun rekening op de dinsdagavond.

Belangrijke informatie

Ingeval er tijdens de duintrainingen een ernstig ongeval of iets dergelijks zich voor doet, kan men in tegenstelling met vroegere informatie gewoon 112 bellen. Men dient dan wel de locatie op te geven waar men zich bevindt.

Wat veel mensen niet weten is dat er in de duinen op elk object, b.v. een bank, put e.d., een nummer staat. Bij een bank zit dat meestal onder de zitting. Dit nummer moet dan doorgegeven worden, zodat men bij 112 precies kunnen achterhalen waar men zich ongeveer bevindt.

Als je in duin bent kijk dan maar eens en keer waar zo`n nummer staat. Kan altijd handig zijn dat te weten.

Sportief Wandelen is méér dan wandelen

Voor wie?

Deze trainingsvorm is voor een grote groep mensen – van alle leeftijden – geschikt. Wil, kan of mag je niet meer hardlopen, maar wil je wel in de zomer werken aan de conditie, dan is dit voor jou de sportieve uitdaging. Bij hardlopen is er altijd sprake van een ‘zweefmoment’, maar bij Sportief Wandelen houden we steeds contact met de ondergrond. Dit betekent minder belasting voor de gewrichten en  dus ook veel minder kans op sportblessures. Omdat er getraind wordt in twee niveaugroepen, met verschillend looptempo, is er voor jou altijd een geschikte trainingsgroep. Maar… je moet niet bang zijn voor een natte rug na afloop.

Hoe ziet de training eruit?

Een training begint altijd met een warming-up. We bouwen de lessen rustig op, wandelen in wisselend tempo en variëren met opdrachten. Er wordt aandacht besteed aan een goede houding en looptechniek. Dit resulteert in verbetering van de  basissnelheid en conditie. Duur- en intervaltraining komen beide aan bod. Het lopen wordt afgewisseld met lenigheid- en krachtoefeningen. De routes, die we volgen zijn zeer divers,  van vlak tot heuvelachtig. De training eindigt met een cooling-down. We zijn om ca. 20.15 uur weer bij de uitgang.

Kleding en schoeisel

Sportieve kleding, aangepast aan de weersomstandigheden en goede wandel- of loopschoenen (geen bergschoenen) voldoen. Deze training is toegankelijk voor leden van IJsclub Haarlem. Kom gewoon eens meetrainen,  proef de ongedwongen sfeer en geniet samen met jouw schaatsmaatjes van dit prachtige natuurgebied. Nieuwkomers zijn van harte welkom.

Algemene Informatie (Amsterdamse Waterleiding Duinen)

Locatie: Ingang Oase, 1e Leijweg te Vogelenzang. Zie borden /vlaggen  ‘Waternet’

Dit is een zijweg van de N206, de Vogelenzangseweg. Vanuit Heemstede/Aerdenhout gerekend vind je de ingang rechts (even voorbij bushalte lijn 90). Bij uitspanning ‘de Oase’ kun je je fiets stallen.     

Toegangsbewijs:

Voor toegang tot dit duingebied, dus ook voor deelname aan trainingen van de IJsclub, heb je een geldig toegangsbewijs nodig. Elk deelnemend lid is hier zelf voor verantwoordelijk. Prijzen:

Dagkaart €  1,50     verkrijgbaar bij de ingang betaalPINautomaat

Jaarkaart 1 persoon *     10,-   geldig van 1 januari t/m 31 december  

Jaarkaart 1 persoon (60+) * €    5,50    geldig van 1 januari t/m 31 december

Groepskaart (max. 6 personen) * €   18,50   geldig van 1 januari t/m 31 december

Kinderen t/m 8 jaar gratis

*Jaarkaarten zijn verkrijgbaar bij o.a. het bezoekerscentrum (di. t/m zo. van 10.00-17.00 uur), uitspanning de Oase en andere horecagelegenheden bij de resp. ingangen. Tevens bij de VVV van Zandvoort, Warmond, Noordwijkerhout en Lisse,

zie www.waternet.nl

Betaald parkeren: Aan weerszijden van de Vogelenzangseweg is een parkeerterrein voor bezoekers.

Dagkaart:  trek je uit de automaat bij de slagboom, kosten  € 2,-    

Vergeet niet – voor je wegrijdt – te betalen bij de betaalPINautomaat (ingang duingebied).

Breng je iemand weg of is het parkeerterrein vol, dan heb je 15 min. de tijd om uit te rijden en hoef je niet te betalen.

Jaarkaart parkeren kost € 35,- : geldig gedurende één jaar na opwaardering. N.B.: Geldig voor alle parkeerterreinen van de A.W.D. Blanco parkeerjaarkaarten zijn verkrijgbaar bij het BezoekersCentrum en ook hier op te waarderen. 

BELANGRIJK: Bij de betaalautomaat kan niet meer met contant geld worden betaald, maar uitsluitend worden GEPIND. Dit geldt voor zowel het betalen van een dagkaart als een parkeerkaartje.

Als vereniging zijn wij te gast in dit prachtige natuurgebied, gedraag je ook als zodanig met respect voor de natuur.   

Alle deelnemers aan de duintraining verzamelen op het grasveld even voorbij de ingang en het veerooster. Dit om andere bezoekers en de doorgang van dienstauto`s  niet te hinderen.

Met dank aan Saskia de Jong voor deze informatie.