Conditie trainingen2018-05-10T21:52:25+00:00

Conditie trainingen

Zomertraining 2018

Alle leden die de conditie op peil willen houden deze zomer kunnen kiezen tussen hardlopen en/of sportief wandelen. Op de dinsdagavond zijn er dit seizoen in principe 2 hardloopgroepen en 2 sportief wandelgroepen. Deze groepen worden ingedeeld naar niveau van geoefendheid. Het startsein van de duintraining zal gegeven worden op dinsdagavond 8 mei a.s. en begint om 19.00 uur. Deelname voor leden is kosteloos, maar je dient wel een geldige toegangskaart te bezitten. Ook voor het parkeren van de auto op het parkeerterrein zal betaald moeten worden. Kom daarom de eerste keer ruim op tijd om dat te regelen. Voor informatie voor toegang kan men terecht op de site van de AWD (Waternet) of bij het bezoekerscentrum in “De Oase” of aan de automaat.

Het seizoen sluit dit jaar op dinsdagavond 18 september a.s.. Dus deze zomer één week vroeger. Nog een belangrijke mededeling is dat, aangezien het in september reeds vroeg donker wordt, voor alle groepen de aanvangstijd vanaf de eerste dinsdagavond in september een halfuur eerder zal zijn en wel om 18.30 uur. De namen van de trainers/begeleiders zijn:

– Hans de Haan -> de snelle groep dinsdagavond
– Marike de Kwant -> iets minder snelle groep dinsdagavond
– Saskia de Jong, Els Harinck en Peter Olijhoek nemen het sportief wandelen voor hun rekening op de dinsdagavond.

Belangrijke informatie

Ingeval er tijdens de duintrainingen een ernstig ongeval of iets dergelijks zich voor doet, kan men in tegenstelling met vroegere informatie gewoon 112 bellen. Men dient dan wel de locatie op te geven waar men zich bevindt. Wat veel mensen niet weten is dat er in de duinen op elk object, b.v. een bank, put e.d., een nummer staat. Bij een bank zit dat meestal onder de zitting. Dit nummer moet dan doorgegeven worden, zodat men bij 112 precies kunnen achterhalen waar men zich ongeveer bevindt. Als je in duin bent kijk dan maar eens en keer waar zo`n nummer staat. Kan altijd handig zijn dat te weten.

De boswachters van de AWD vragen of wij, voorafgaande aan de duintraining op dinsdagavond, willen wachten op het grasveld langs het stenen pad. Dit om eventuele doorgang van hun auto’s of andere vervoermiddelen niet te belemmeren. Graag vragen wij jullie medewerking daarvoor.

Fietsen

In het zomerseizoen rijden van toertochten voor de sportief fietsende (aspirant) leden van IJsclub Haarlem.
Er worden tochten van verschillende, in het seizoen oplopende afstand uitgezet die met verschillende snelheid gereden worden. Groep 1 fiets max. 25 Km / uur, groep 2 max. 30 Km / uur. Lees hier verder over deze fietstochten.

Gewijzigde procedure jaarkaarten Amsterdamse Waterleiding Duinen (AWD) 2018

Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang.
Vanaf 18 jaar:

* Dagkaart: € 1,50. Te koop in de PIN automaat bij de ingang.
* Persoonlijke jaarkaart 2018 op naam, online te bestellen bij AWD waternet
 ’toegangskaarten’. Kosten 2018 € 8,-
 Geldigheid: 1 jaar vanaf datum bestelling. Je kunt een tijdelijk bewijs activeren, zodat je
 direct de duinen in kunt.
* Persoonlijke jaarkaart vanaf 2019 € 10,-
 (N.B.: 60+ kaarten en groepskaarten zijn niet meer verkrijgbaar)
Vindt men het niet prettig om online te bestellen, bijvoorbeeld vanwege privacy , dan kan er ook een jaarkaart worden afgehaald bij het bezoekerscentrum.

Betaald parkeren AWD aan beide zijden van de Vogelenzangseweg
* Dagkaart: € 2,00. Te betalen bij PIN automaat, ingang duinen.
* Jaarkaart: € 35,00 Online te bestellen en op te waarderen (geldig bij alle ingangen AWD).

Zaaltraining

Conditie op peil houden voor op de baan en mogelijk natuurijs is ons doel. Gemiddeld zijn we in de zaal met 18 a 20 sporters lekker bezig op dinsdag avond van 20.00uur tot 21.00 uur in de Schoter gymzaal. De Zaaltraining is alleen tijdens het schaatsseizoen