Clubkampioenschappen

//Clubkampioenschappen
Clubkampioenschappen 2018-03-28T10:53:39+00:00

Clubkampioenschappen 2017/2018

Op donderdag 22 maart 2018 reden de pupillen hun clubkampioenschappen.

Bekijk hier de uitslagen!
Bekijk hier ook een mooie fotoserie van Arjen Goudriaan.

Het clubkampioenschap van de IJsclub Haarlem werd over twee dagen verreden, namelijk op 3 en 4 februari 2018.

Bekijk hier de uitslagen!

12 klassementen en kampioenen in totaal:
1. Lotte Kasten, Dames Jun C (sprintvierkamp)
2. Ivar Schrama, Heren Jun C (sprintvierkamp)
3. Maartje Geuzebroek, Dames Jun AB (sprintvierkamp)
4. Steef van Gelderen, Heren Jun AB (sprintvierkamp)
5. Tessa Veltman, Dames Jun AB (allround)
6. Mick van Banning, Heren Jun AB (allround)
7. Carla van Zantvliet, Dames NSM (sprintvierkamp)
8. Lucas Melchior, Heren NSM (sprintvierkamp)
9. Madelon Reijne, Dames NS (allround)
10. Daan de Vries, Heren NS (allround)
11. Ingrid Ruijgrok, Dames Masters (allround)
12. Danny Witkamp, Heren Masters (allround)

Rijders kunnen kiezen uit twee disciplines: de sprintvierkamp of een allround kampioenschap. De sprintvierkamp gaat over een 500/1000 op zaterdag en een 500/1000 op zondag. Het allroundkampioenschap gaat over een 500/1500 op zaterdag en een 1000/3000 op zondag. Alleen de heren neo-senioren, senioren en masters rijden op zondag ipv de 3km een 5000 meter. De Junioren C kunnen alleen voor een sprintvierkamp inschrijven.
Nu staan alle categorieën nog apart vermeld, maar de organisatie behoudt zich het recht voor om categorieën samen te voegen als er in bepaalde groepen weinig inschrijvingen zijn. Eventueel wordt de wedstrijd later opengezet voor niet-IJsclub Haarlem rijders, die dan wel buiten mededinging meerijden.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens het laatste clubuur!

NB1. Onder de inschrijvers worden 4 tickets verloot om vrij te schaatsen op de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam (elk ticket is geldig voor 2 personen). Deze zullen op zaterdag 3 februari worden uitgedeeld. Ook onder de vrijwilligers wordt 1 ticket verloot.

NB2. Iedereen die een PR rijdt op een of meerdere afstanden tijdens het clubkampioenschap, ontvangt een presentje van de organisatie.

Schrijf heden allen in. Wij hopen op een gezellige wedstrijd met veel publiek, veel deelnemers en heel veel gezelligheid.

Clubkampioenschappen 2016/2017

Alle categorieën hebben de clubkampioenschappen verreden. Hieronder de uitslagen.

Bekijk hier het  protocol van de clubkampioenschappen 2016/2017.

Clubkampioenen per categorie

2 Robert Schouwenaar
3 Martijn Laarhoven

Clubkampioenschappen 2015/2016

Op 5,6 en 18 maart werden de jaarlijkse clubkampioenschappen verreden. Tijdens het laatste clubuur werden de prijzen uitgereikt. Dank aan juryleden, jurycoördinatoren, wedstrijdcoördinatoren, kantine en de ijsmeesters Frank en Hans.

Eindklassementen/Protocol kun je hier downloaden.

Clubkampioenschappen 2015

Op zaterdag 31 januari reden de junioren B t/m masters de eerste twee afstanden van de clubkampioenschappen. Voor het eerst een kleine Heren Masters.
Het ijs was goed. Buiten rond het vriespunt. Er zijn pr’s en persoonlijke baanrecord gereden. Bij aanvang wedstrijd veel publiek. Clubgenoten die eerst bij het clubuur waren, konden genieten van de wedstrijdrijders onder genot van warme chocolade melk.

Zondag 1 februari begonnen de pupillen A en de junioren C met de clubkampioenschappen. Voor de pupillen A 500 – 1000m en Pupillen C de 500 – 1500m. De Junioren B t/m Masters reden de twee laatste afstanden. Het ijs was goed, zaterdag niet zoveel wind, maar wel koud. Zondag kwam ’s avonds bij de 3000 en 5000m een windje opzetten in de zuid bocht.

Dinsdag 3 februari was het de beurt aan de pupillen B, C en D.
Voor aanvang wedstrijd was er een enorme hagelbui. Gelukkig tijdens de wedstrijd geen last. Hagel op het dak geeft een enorm geluid en kan je de speaker niet meer horen. De pupillen B reden een 500 – 700m en de pupillen C, D 100 – 2x 300m.
Ook dit jaar een geslaagd clubkampioenschappen.

Dank aan de jurycoördinator, wedstrijdcoördinator, scheidsrechters, PC’er, ET’ers, speakers, hulpstarters, handklokkers, ronde borden, kruisingscontroleurs, EHBO’ers, starters, catering, bardiensten, blokjesleggers, blokjesopruimers, coaches, wedstrijdrijders, de ijsmeesters Frank, Hans en Rob, webchef en alle vrijwilligers die mee hebben geholpen om de clubkampioenschap 2015 goed te laten verlopen.

Protocol Clubkampioenschappen 2015