Op vrijdag 25 januari vertrokken wij met 42 personen exact om 19.00 uur naar het mooie en gezellige Baselga. Met Doelen Coach, en de bekende chauffeurs Ron en Piet richting Duitsland, regenachtig onderweg, binnen 1,5 uur via Arnhem Duitsland binnen. Het was snel erg gezellig in de bus, koffie, wijn, bier, borreltjes, kaas worst, toastjes, chips pinda s er ging van alles door de bus. Voor de nieuwe deelnemers gelijk een warme deken. Rond half elf onze eerste stop, kort even eruit plassen tanden poetsen en weer snel onderweg. Buschauffeurs gewisseld en rond 01.00 uur was de bus wel helemaal stil, men sliep zo goed en zo kwaad, blijft altijd een brak nachtje. Door Duitsland ging prima, wat sneeuw onderweg maar bus ging redelijk door. Had het vermoeden dat we wel weer vroeg bij het hotel zouden zijn. Maar helaas….voor de Brennerpas kwamen we stil te staan, van 06.00 tot 08.00 uur vast gestaan…pppfff schoot niet op. Maar het was niet anders…Brenner ging weer open en begin Italië een snelle stop, buschauffeurs wisselden snelle plas..koffie en rijden weer. Om kwart over elf stonden we voor het hotel. Twee uur later als normaal…maar goed veiligheid boven alles. Bus leeggehaald, kamers verdeeld en ingeruimd. Baselga verkennen wandelen koffie drinken, anderen gingen een tukkie doen. Maar relaxen was het advies. Hoteleigenaren waren weer ontzettend blij met onze aanwezigheid. Laat in de middag naar de ijsbaan, om half zeven de eerste training, genieten van het mooie ijs, rustig wennen aan de hoogte, kijken welk niveau je hebt en bij welke trainer je werd ondergebracht. Vier groepen met vijf trainers. Goed uur gereden, iedereen gewend aan het ijs en naar boven voor een warme douche en daarna een prima diner. Even nog in de lounge ban het hotel, maar iedereen ging toch op tijd naar bed.

Zondag…..we moesten al vroeg trainen 08.15uur dus iedereen om 07.00 uur aan het ontbijt, wat een vroegertje…het is weekend hoor maar goed…toch iedereen op het ijs….prachtig was het opkomend zonnetje en heel mooi ijs. Even wennen aan de trainers, maar iedereen blij…geen wind net onder nul en met 42 op de baan. Er was daarna een grote jeugdwedstrijd dus om 09.15 kwamen alle kinderen de baan op het leek wel een vlooiencircus. Was mooi om te zien. Half tien ijs verlaten en de dag voor ons. Bus ging weg naar het skigebied met de skiërs en wandelaars. Anderen gingen ook wandelen. Drieman hebben ook de berg beklommen van 1000 naar 2000 meter. Kon nu nog in de loop van de middag begon de bewolking te komen. We konden weer om 17.30 uur trainen en toen viel de sneeuw al heerlijk naar beneden. Het was fantastisch om te schaatsen, ijs bleef glijden en het werd een overheerlijke training. Genieten was het. Daarna weer heerlijk gegeten film gegeten en bij mij gingen om elf uur de ogen toe.

Maandag …mooi pakkie sneeuw gevallen, bewolking was weg en de zon ging haar best doen. Het was echt een fantastische ochtend om te trainen. Ook onze fantastische Italiaanse trainer Giorgio Baroni was er. Hij kwam elke ochtend elke groep anderhalf uur training geven. Begon met de hoogste groep, heeft heel veel aan balans training gedaan. Sorry for my english zei hij constant maar heeft ons veel geleerd gedurende de week. Gaaf. Iedereen weer aan de koffie. Gezellig. In de middag wedstrijden, 500 en 1000 meter voor de recreanten en andere afstanden voor de wedstrijdrijders. Zeer spannend en allemaal zenuwachtig. Maar alles is weer goed afgelopen. Met dank aan de jury en een gezellige speaker. Daarna weer getraind onder een mooie strakke hemel.
Diner en daarna met zijn allen aan de wandel richting het houten chalet van Gomer de hoteleigenaar.
Aldaar waren vuren ontstoken en was er een heerlijke pan met glühwein ….met Roel naar de sterrenhemel gekeken. Roel geeft dan de nodige uitleg over de sterrenhemel….ik ga al 19 jaar met hem mee en hang elke keer weer aan zijn lippen…..geweldig, ..geweldige na nog een glühwein weer wandelend richting hotel waar nog even werd na geborreld en daarna lekker slapen.

Dinsdag….weer mooi weer acht uur ontbijt, negen uur weer trainen de baan kwam na een uur heerlijk in de zon. Groep bezig met Baroni, de rest heerlijk de techniek trainen. Wat een mooie ochtend. Koffie gedronken, lunchpakketten stonden klaar, skiërs weer weg naar Pampeago, even in de ruststand en in de middag nog even heerlijk op de mountainbike weggeweest, samen met Ron, door de verse sneeuw over het meer door de sneeuw heerlijk. Genieten in de zon. Lekker op een terras gezeten voor een welverdiend koppie thee. Daarna weer getraind en heerlijk gegeten. In de lounge kwamen de gitaren tevoorschijn en het werd nog lang gezellig met gezang en een borrel….

Woensdag…wederom de zon, weer training en genieten, uiteraard was onze Italiaanse vriend er ook weer. Het was een genot…wat gewandeld en gerust en in de middagweer een herhaling van de maandag…wedstrijden..er werden tijden verbetert wederom de wedstrijdspanning, daarna nog heerlijk getraind…wat een prachtige dag weer. In de avond na het eten nog curling gedaan op de ijsbaan met jerrycans, was een mooie zooi. Nagezeten in de lounge en zelf een beetje op tijd naar bed..de vermoeidheid gaat parten spelen. Oh ja door 13 deelnemers was er ook nog gekookt. Deze deelnemers hadden het dessert gemaakt heerlijk.

Donderdag…..we krijgen sneeuw het raakt bewolkt. Maar nog prachtig mooi ijs. De druk van de wedstrijden is eraf dus er wordt ontspannen getraind. Ijs zoals de rest van de week helemaal goed. Geweldig de ijsbaan en de ijsmeesters werken uitstekend mee. Tot kwart voor elf getraind. Daarna nog even genoten van de Italiaanse sprinters….geweldig. heerlijk weer aan de cappuccino gezeten en verder rust genomen anderen gingen wandelen en weer skiën. Laat in de middag begon het te sneeuwen, toch nog lekker getraind, is dan toch genieten. Gedurende de avond toch meer en meer sneeuw. Om acht uur eten, ja dan staat er een prachtig buffet klaar, geweldig gekookt door de kok, iedereen genoot. Dan zijn er de nodige bedankjes richting trainers en organisatie. Dank voor de mooie cadeaus. Dan verschijnt er een accordeonist en is het feest compleet, dansen, hossen, drinken gezellig zijn tot in de late uurtjes…wat een mooie week is het toch weer. Prachtige groep schaatsers.

Vrijdag….sneeuw, sneeuw, sneeuw een pak…geen schaatsen, ontbijten, koffers inpakken om tien uur van de kamers af….nog even boodschappen doen in het dorp, heerlijk in de sneeuw, dan nog de laatste warme maaltijd waar we het personeel bedanken en ze een mooie fooi geven. Ook de hotel eigenaren worden in het zonnetje gezet…dank dank dank. Zij hebben ook weer van ons genoten en vinden het weer jammer dat we vertrekken. In overleg met de chauffeurs toch eerder vertrokken. Op de sneeuwkettingen de berg af. Zonder risico wat een mooie afdaling…alles dik in de sneeuw.
Op de snelweg aangekomen kettingen eraf en op naar de Brennerpas ja en daar kwamen we stil te staan drie uur lang langzaam vooruit, maar rond 1o.00 uur was daar de ruimte om te rijden…nog een stop en dan door naar Nederland waar we rond half tien weer in Haarlem aankwamen. Bus leeggehaald iedereen afscheid genomen en allemaal weer veilig thuis en richting eigen bed.

Wat was het weer een fantastische week, met alles er op en er aan. Lachen, huilen, sporten, koffie drinken, lekker eten, voor elkaar zorgen, ontbijten, wandelen, fietsen, kaarsie opsteken in de kerk, zingen, filmpie kijken wedstrijdspanning, gezellig in de bus, nieuwe gezichten die opgenomen worden als een warme deken…..uiteraard volgend jaar weer…Baselga, ijsbaan, hotel, medewerkers…allemaal bedankt.

Baselga pagina