Nog maar net hersteld van zijn beenbreuk, afgelopen zomer opgelopen tijdens sprongtrainingen in de Haarlemmer Hout, zagen we Jeroen Janissen tijdens het laatste Clubuur van 2019 alweer een aardige training afwerken.

De man met beennummer 53 reed rondjes waar de meeste Clubleden alleen maar van kunnen dromen. Zelfs de snelste Clubtrein heeft die dag de nieuwe naam van ons Clubhuis vaker van achteren horen scanderen dan ooit tevoren. Maar zo bereidde Jeroen zich voor op zijn rentree tijdens het NK Marathon in Enschede op 1 januari jl. We hebben zijn verrichtingen op de publieke zender kunnen volgen en gezien hoe makkelijk hij alweer met de “grote mannen” meereed. Dat hij na 110 van de 150 ronden van het ijs stapte was puur om zijn enkel nog enigszins te ontzien, want conditioneel blijkt hij helemaal in orde.

En ja, dat Jeroen een marathon kan winnen heeft hij twee jaar geleden al eens bewezen door er Nederlands Kampioen in te worden bij de Beloftes. Nu rijdt hij als senior voor de ploeg van Bouw & Techniek met Mats Stoltenborg. Maar ook op de lange baan hoopt onze Clubgenoot eind januari weer aan het NK-Allround te kunnen deelnemen. Dat hangt er echter vanaf of de schaatsbobo’s rekening houden met zijn prestaties van de afgelopen jaren, omdat hij dit seizoen vanwege zijn blessure geen kwalificatiewedstrijden heeft kunnen rijden. We gaan ‘t zien.
In elk geval veel succes Jeroen! Welkom terug bij de Nederlandse topwedstrijden.

Verder streden in Enschede van onze Club bij de Masters ook Gem Wender, Jack van Honschoten, Marco van Vee en Wouter Jan Kleinlugtenbelt mee. En bij de Neo-senioren Jesse Vollaard en Max van Honschoten. De 16-jarige Jesse wist zelfs (in een veld van 60 schaatsers) beslag te leggen op de 17-de plaats! Wat een fantastische prestatie Jesse. Geweldig gedaan!! We gaan vast nog veel van jou horen.

Douwe van der Kooi

Meer info het NK Marathon