Vrijdag 24 maart 2017: Strijd om de DIEPVRIESKIP

Wedstrijd voor recreanten (500 m)

Het is bijna weer zover! Hopelijk is iedereen goed (af)getraind, want aanstaande vrijdag zal de prijs der prijzen weer worden verreden? Er zal op het scherpst van de snede geschaatst moeten worden om de felbegeerde Diepvrieskip in handen te krijgen !! Als je nog íets van je seizoen wilt maken, zul je aanstaande vrijdagavond moeten vlammen op het ijs, dat de vonken er af vliegen, want iedereen die zijn gehele seizoen hier op afgestemd heeft zal er als de kippen bij zijn.

Echter, realiseer je daarbij vooral dat haantje de voorste in principe niet de winnaar is. Je zult uitermate tactisch moeten rijden, en dat is nu net de charme van de Diepvrieskip: Werkelijk iedere deelnemer zou deze felbegeerde prijs kunnen winnen ! Natuurlijk zullen oudgedienden voluit van start gaan, op jacht naar een PR. Voor anderen zal dit de allereerste keer zijn dat hij of zij aan een heuse lange baan schaatswedstrijd deelneemt. Geen nood: Tijdens de briefing zal ik je precies uitleggen hoe zo’n wedstrijd, de start, de bochten (twee stuks maar liefst !) en de wissel in zijn werk gaan. Dus je zenuwen kun je gewoon thuis laten. Het gaat om de lol en de gezelligheid want je weet maar nooit wat het criterium dit jaar weer zal zijn om in het clubhuis de Diepvrieskip in je bezwete handen
overhandigd te krijgen.

Alle voorgaande jaren heeft Luc Paanakker, de founding father, zich altijd met ziel en zaligheid ontfermd over de organisatie van dit unieke evenement. Dit jaar heb ik het stokje van hem overgenomen en ben er helemaal klaar voor !! Dus, go, go, go !!!

Tijdschema

Het voorlopige TIJDSCHEMA ziet er als volgt uit:
18:50h Briefing in ons Clubhuis boven
19:20h Warming up + inrijden
ca. 19:45h Start eerste deelnemers voor de eerste rit (luister naar de speaker)
ca. 20:25h Start eerste deelnemers voor de tweede rit

Tot vrijdag 24 maart 2017
Douwe Diepvries