Na een aantal duintrainingen gaat de conditie weer in de goede richting en zijn we rond de zomervakantie in staat om een duurloop naar strandpaal 69 te volbrengen. Elk jaar probeer ik deze tocht samen met een aantal groepen te lopen. Zo ook dit jaar. Door de extreme warmte was het plannen nog een dingetje. Maar op dinsdag 10 juli was de temperatuur behoorlijk gedaald, zodat de tocht door kon gaan. Na overleg tussen de trainers bleek dat de groepen van Lucas, Niels, Jos en mijn groep, aangevuld met een talent uit de pupillengroep van Ramona de tocht naar het strand te zullen doen. Na de start was het al duidelijk dat een ieder op zijn eigen tempo richting het strand ging. De een snel en de ander misschien wel iets te langzaam. Verbazend was het dat Ole de Jong een pupil, als tweede bij het strand aankwam. Hieronder een reactie van Ole op de geweldige strandloop.

Onverwacht lekker ‘stukje’ rennen.
Door Ole de Jong

Ramona appte mij of ik misschien mee wilde doen met de duintraining van de junioren. Dat leek mij wel wat. Ik dacht dat ze een training op het strand gingen doen, maar het bleek te gaan om rennen naar het strand…….en terug. Ik was de hele warme middag al op het strand geweest, maar dat maakte niet uit. Bij aankomst bleek de rest ook niet te weten dat we naar ´t strand zouden rennen. Niet iedereen was enthousiast met deze temperatuur. Maar goed, we probeerden het toch. We hadden niet echt een keus.

Het rennen ging eigenlijk prima. Het was 5,6 km naar het strand . We renden in een groep van, ik schat, 15 kinderen en 2 trainers. Het ging in een rap tempo over het verharde pad tot ik nodig moest plassen. Daardoor raakte ik achterop het grootste deel van de groep. Even aanzetten en toen is het mij toch gelukt om als een van de eersten op ´t strand aan te komen. Op deze hete avond hadden we echt dorst en hoopten we op ijs, maar we belandden op het nudistenstrand. Daar maakten we snel een groepsfoto en renden we weer terug. Op de terugweg liep iedereen in eigen tempo. Om 20:30 hadden we toch allemaal 11,2 km gerend bij een temperatuur van bijna 30 graden. Na de vakantie hoop ik op nog zo’n looptraining.