Een selecte groep Masters stond aan de start van het NK. 100 ronden te gaan. Een aantal klappers ontbraken waaronder Kurt Wubben en bovenal Erben Wennemars. Van IJsclub Haarlem reden Jack van Honschoten, Marco van Veen, Peter Heida en ik zelf mee.

Al snel ontstonden er wat uitloop pogingen. Ik probeerde ook wat, maar had direct Robert Gaasenbeek en Arjan Elferink aan mn broek hangen. Enkelen kregen veel ruimte en zo ontstond er dan toch een ploegje van ongeveer 8 man, waar ik bij zat, dat als eerste rond ging. Zonder de Gaasenbeekjes (Robert Gaasenbeek en Arnold Gaasenbeek red.) en zonder Arjan Elferink. Mooi. Die voorsprong al te pakken. Bij de aansluiting was al direct duidelijk dat Kurt van de Nes verder wilde.

Na wat aarzelen sloten er toch een flink aantal rijders aan en zo hadden een aantal masters 1 of 2 ronden voorsprong. Geweldig. Mijn kansen om goed te eindigen werden steeds beter. Wel zat ik ff stuk, maar na 2 duwtjes van Peter Heida ging het weer. Kurt en Robert Wierts gingen op jacht naar de 3de uitloop ronde. Kees Hooft, Alfred Bolks en ik zetten de achtervolging in en dankzij goed kopwerk van Kees maakten we snel de aansluiting met het peloton. Fantastisch, dacht ik. Nu zit ik echt bij de laatste klappers. Inmiddels nog maar 20 ronden te gaan.

Toen kwam het afsprinten van de verschillende groepen. Peter Heida was de snelste van het peloton. Bij het ingaan van de 5 laatste ronden reden Kurt en ik weg bij de andere 3 laatste rijders. Kurt putte nogmaals uit zijn energie voorraad en wist 100m voorsprong op mij te pakken. Ik kreeg dat gat niet meer dicht, maar ik zag wel dat de andere rijders op voldoende achterstand achter me reden. Bij het horen van de bel en het rijden van de laatste ronde is er dan eindelijk besef dat ik op t podium sta op de 2de plek. Geweldig genieten!

Gem Wender

Bij de Dames reden Esther Kiel (22e) en Maud Wijtkamp(42e)
Bij de Neo Senioren reed Jesse Vollaard en pakte Max van Honschoten een mooie 12e plaats.
Nederlands Kampioen van vorig jaar bij de beloften Jeroen Janissen werd 22e bij de Heren.

Meer over NK:
uitslagen
interview