De Bert Grotenhuis Bokaal 2019. Hoe werkt het ook alweer?

Rijden van openingstijd tot sluitingstijd op de laatste open vrijdag van het jachtseizoen 2019. In dit geval vrijdag 15 maart 2019.
Van 08.00 – 17.00 uur. MAAR MINDER RIJDEN MAG OOK. Het is voor mannen, vrouwen en kinderen. Ook voor niet-leden van de IJsclub Haarlem. Je betaalt alleen de toegang tot het ijs. Er is een wisselbeker waar de naam van de winnaar op komt (blijft in het clubhuis IJsclub Haarlem) en de winnaar krijgt een replica voor thuis (mag je houden). Voor de vrouwen en de mannen één.
Er worden geen bijzondere preparaties geregeld met de ijsmeester.

Elk rondje telt (gaat om afgelegd ijs). Samen rijden mag. Tellen is een erezaak. Je houdt zelf bij hoeveel rondjes. Op z’n minst mechanisch bijhouden (handteller). Transponder IS VEEL BETER en leuker, want je kunt op het scorebord volgen hoever bent.
Wij beginnen met een startschot. Wie dat doet is nog geheim. Wij hebben een oud-olympiër op het oog. Daartoe worden wij opgesteld in een startvak voor de rode streep, waar je niet over mag rijden voordat wij beginnen. Dus inrijden buiten het ijs.
Bij een dweilpauze mag de streep niet dubbel worden gepasseerd.

Om 17.00 uur bij een eindsignaal mag de laatste ronde worden afgemaakt tot de startstreep. Bij een gelijk aantal ronden is de sprint bepalend voor winst. Karin Jansen noteert als ‘official’ de eindstand. Let dus op dat je direct na afronding je aantallen opgeeft, ook als je eerder weggaat.

Huldiging van de nrs 1, 2 en 3 vind plaats op het podium bij de veegmachine direct na afloop van de bokaal. Ik heb al aanmeldingen. Vorig jaar waren er deelnemers van ook andere clubs. Er is een harde kern van dertig deelnemers, maar 100-den deden al mee in totaal. Geef je op, dan weet ik of ik op je kan rekenen. Het wordt een dag zonder wakken, zonder drones, zonder 11-stedenkoorts, maar MET jullie. En wellicht Haarlems dagblad en TV-NH ook weer. C U soon.

bertgrotenhuis@gmail.com voor de opgave!