In memoriam:

Han van Scherpenzeel (19 december 1944 – 17 mei 2019)

Wij kennen Han vooral van onze jaarlijkse schaatsweek in Baselga (Italië), een feestje waar hij zelden ontbrak en waar hij altijd weer de sterren van de hemel schaatste. Maar dat niet alleen: Han was authentiek! Met zijn onverwoestbaar goede humeur en zijn sterke persoonlijkheid leverde hij daar altijd weer een belangrijke bijdrage aan de geweldige sfeer.

In januari 2018 was Han voor het laatst met ons mee naar Baselga, al was het ditmaal zónder schaatsen! Vanwege een hamstringblessure kon hij even niet ijsglijden, maar dit “schoolreisje voor volwassenen” wilde hij zeker niet missen. Hij maakte zich nuttig en geliefd met zijn, zoals wij dat noemden, Han- en spandiensten. Zo heeft hij vanaf de boarding velen van ons persoonlijk staan coachen en voorkwam hij en passant nog even dat een foute Italiaan er met iemands peperdure schaatsen vandoor ging.
Han was als zijn ijzers: altijd scherp en daarbij tja, what ‘s in a name. 

Ook was hij, zelfs op zijn 73-ste, nog altijd één van de snellere recreanten en voor ons altijd hèt toonbeeld van vitaliteit! Totdat bij hem vorig jaar een hersentumor werd geconstateerd. Helaas heeft hij die strijd uiteindelijk verloren.

Wij zullen ons Han altijd blijven herinneren als die aimabele man: Tevreden met en over alles wat deze levensgenieter in zijn rijke leven allemaal gedaan heeft. 

De Baselga Organisatie