Dertien pupillen die trainen bij Tessa Timmerman, Gioia Melis, Yesse Koppen en Sylvia Oltmans mochten in de tuin van Huub en Sylvia hun tentjes op zetten. Op vrijdag was er voor de rijders en hun ouders een pasta buffet. Toen eenmaal iedereen zijn tent klaar had ging de tocht per racefiets naar de sportschool in Schagen. Daar was een sprong- en kickbokstraining. ‘s Avonds terug nog een drankje, een hapje en een (voor velen een koude) douche. Bedtijd dus….nou ja…kletstijd.

Het organisatiecomité, bestaande uit Sonja Siddré, Melinda Lechner en Sylvia dachten, we zullen ze laten uitslapen, helaas de regen gooide roet in de slaap plannen. Om 6.30u waren de meeste wakker. Het zaterdagprogramma moest met dank aan de regen worden aangepast. Eerst speelde de groep een spelletje Wolven (de verslaving van dit weekend)
Daarna onder leiding van Yesse een buikspiertraining in de huiskamer van Sylvia. Na deze training gingen we in de auto naar de Westfries in Hoorn. Tijd voor het ijs. Op het middenterrein lag ijs. Alleen voor ons. Een aantal zeiden naderhand, de leukste schaatstraining ooit. Leuk was dat we alle oefeningen rechts en linksom konden doen. Dus ook pootje over de verkeerde kant op.

Tijdens de training was een lunchpauze. Daarna terug naar Kolhorn, BBQ en spelletjes tijd. ’s Avonds nog een rondje Kolhorn gewandeld als ontspanning. Om 22:00 uur moesten wij alweer naar bed.
Eerlijk is eerlijk, het slapen ging stukken beter.

Zondags werden we gewekt door de vogels. Na het ontbijt hadden wij een landtraining. Rondje Kolhorn met schaats specifieke oefeningen. Momentje van rust en op naar de sportschool per racefiets. De wind was kapot hard tegen. We kregen een crossfit training van Cynthia van de sportschool. Terug op onze camping moesten we inpakken en de tenten afbreken. Het liep volgens onze begeleiders super goed. Na het inpakken was punt uit naar huis.

We hadden nog een pechvogel op kamp, Tijs kreeg zijn vinger tussen een deur en vertrok daarna naar huis. Veerle, begon het kamp met een elleboog die net uit het gips was en viel tijdens het schaatsen, waardoor zij daarna het ijs niet meer op kon. Tot slot zijn wij heel trots op Olaf, hij heeft iedere dag zitten leren voor zijn proefwerkweek en is nu over!