In tegenstelling tot andere jaren hebben we nu al, nog vóór het schaatsseizoen begonnen is, de datum voor ons jaarlijkse Baselga-uitje. Komend seizoen vertrekt de bus op vrijdagavond 7 februari 2020 richting Italië en levert ons op zaterdag 15 februari ‘s morgens vroeg weer bij de ijsbaan af. De kosten hiervoor hebben we opnieuw in de hand weten te houden en bedragen ook dit jaar weer slechts € 560, all-in. Alleen de wijn aan tafel en de bar-rekening laten we geheel aan jullie zelf over.

Mocht je om wat voor reden dan ook toch liever een eenpersoonskamer willen, dan moeten wij daar wel een toeslag van € 60 (per week) voor rekenen.
De ouwe garde hoef ik natuurlijk verder niets uit te leggen over Baselga. Maar voor de de mensen die nog altijd twijfelen kan ik alleen maar zeggen dat je tijdens dit “schoolreisje voor volwassenen”, ook nog eens lekker leert schaatsen en wel op het prachtige, keiharde buitenijs van een veelal zonovergoten 400m-baan.
We rijden ‘s morgens anderhalf uur en ‘s middags anderhalf uur en dan heb ik het nog niet eens over de droogtraining waar je heel veel van opsteekt.

Een nieuwtje is dat de baan van Baselga uitverkoren is voor de Olympische Winterspelen van 2026! Daarvoor eist het IOC helaas dat ze van deze prachtige buitenbaan een binnenbaan gaan maken. Het kan dus zomaar zijn dat we nog maar één of twee keer Baselga aan doen, aangezien ze volgens de Italiaanse planning in het voorjaar van 2021 al met de bouw denken te beginnen.
Kortom: wil je (nog) wel eens een keertje mee naar dit idyllische Italiaanse bergdorp, grijp dan je kans nu het nog kan. Wij vermoeden dat de bus mbt bovenstaande dit jaar zomaar vol is.

Uw altijd zonnige reisleider,
Peter Looij

Schrijf je nu in voor deze mooie schaatsweek!