Op 22 januari 1869 is de IJsclub van Haarlem opgericht en op 19 januari 2019 is het 150 jarig jubileum gevierd! En wat een geweldig feest hebben we er van gemaakt, ongelofelijk dat het alweer bijna een jaar achter ons ligt. Als toetje van dat feest is het clubhuis verbouwd – kijk nog maar eens om je heen hoe gezellig het is geworden – en is het omgedoopt tot ’t Hogerop!
Het nieuwe e-mailadres luidt: hogerop@ijsclubhaarlem.nl

Het is dus een jaar van veranderingen geweest en er zijn nog wat uitdagingen bijgekomen.

  • Martine, Linda en Rianne Selhorst “doen” nu hun 15e keer Winterkoninkje en hebben het bestuur laten weten dat dit hun laatste seizoen is.
  • Op kantoor heeft ook Els de Ridder aangegeven dat dit haar laatste seizoen is voor WIKO.
  • Tevens hebben Jan Olierook en Hélène Terstal het bestuur laten weten dat zij na dit seizoen zullen stoppen met hun werkzaamheden op kantoor.
  • De kantoorautomatisering ligt ook onder de loep: hoe zou het beter en makkelijker kunnen gaan?
  • Er wordt hard gewerkt aan een concept-beleidsplan voor de komende 3 tot 5 jaar. Voor een club van deze grootte is dat eigenlijk een must have! Wat is ons bestaansrecht en waar staan we voor? Altijd handig om te weten of je bij het uitrijden van de straat links of rechtsaf gaat☺
  • Ook de voorzitter heeft aangegeven “met reces te gaan” , dus eigenlijk een pauze in te lassen en het liefst een opvolger in te willen werken! Daar bleek later bij de leden toch onduidelijkheid over te bestaan. Een toelichting is wel op z’n plaats!

Na mijn onfortuinlijk fietsongeluk eind november 2018 ben ik er even uit geweest. Hierbij nog mijn welgemeende dank aan alle bestuurs- en commissieleden die mijn taken hebben overgenomen. Op dit moment zit ik voor mijn werk nog in een re-integratiefase en dat ervaar ik op dit moment wel als pittig (kost veel energie)! Voor het daarnaast nog afleveren van een goed stuk bestuurswerk, ontbreekt mij eenvoudig de energie.
Zie energie eens als een bankrekening, iedereen staat wel een keer in het rood. Met rust en voldoende herstelvermogen zit je al gauw weer in de groene zone.
En normaal gesproken is een stukje bestuurswerk uitvoeren voor de IJCH geen probleem. Echter, op dit moment is het voor mij alle zeilen bijzetten om de re-integratie op mijn werk goed af te ronden. En kan ik er tijdelijk geen andere werkzaamheden bij hebben.

Dat gezegd hebbende vertrouw ik op de leden van onze IJCH dat ze de helpende hand bieden met de eerder genoemde uitdagingen. Zonder de broodnodige hulp van leden komen de kantoorzaken – dus de IJCH – en WIKO krakend tot stilstand! Dus vraag leden / mensen in je eigen kring of meld je zelf aan. Verwacht geen wonderen van het bestuur, zij kunnen dit nooit alleen oplossen!

En voor het komende jaar wens ik alle leden met hun familie en dierbaren, veel sportplezier en gezondheid toe – proost!

Boudewijn van Loon – Voorzitter IJsclub voor Haarlem en Omstreken