Wat een fantastische dag waarbij de weergoden ons goed gezind waren. Het was wel koud door de lichte nachtvorst, maar met bijna geen wind waren het ideale omstandigheden om te lopen. Het totaal aantal deelnemers heeft ons weer een nieuw record van 786 lopers opgeleverd.

Door de grote groep voor-inschrijvers gaf dit wel wat extra vertraging bij het uitdelen van de chips waardoor er een lange rij ontstond. Maar alle lof en waardering voor diegene die wat langer in de rij hebben gestaan. Ondanks wat kleine ongemakken bij het uitdelen, haalde iedereen zonder mopperen geduldig zijn of haar chip op en konden de 20,8 km-lopers na ongeveer 8 minuten vertraging toch vertrekken. Na 5 minuten konden ook de 10 km-lopers weg en na nog eens 5 minuten ook de laatste groep 5 km-lopers. Ruud heeft voor de eerste keer het startschot hiervoor gegeven.
Voor alle lopers was het weer een feestje en de beloning die aan de finish staat te wachten is natuurlijk niet te versmaden. Vele vroegen ons waar wij die lekkere oliebollen vandaan hebben, maar onze trouwe inkoopster Esther gaf haar geheim niet prijs. Door de hoge opkomst hebben we, net als vorig jaar, extra oliebollen moeten halen om iedereen van een bol te kunnen voorzien.

Voor zover ons bekend heeft iedereen de loop goed volbracht en hebben wij geen gebruik hoeven maken van onze EHBO-vrijwilligers. Uiteraard zijn wij ook de vele andere enthousiaste vrijwilligers zeer dankbaar voor hun bijdrage om deze loop tot een succes te maken. Van vele lopers hebben wij dan ook positieve reacties en aanvullende tips gehad, die in de later te houden evaluatie meegenomen zullen worden.

Deze keer waren er 2 fotograven (Ton van Driel en Ed Turk) aanwezig die verschillende situaties hebben vastgelegd. Het is zeker de moeite waard om deze indruk van de loop op de Website van de IJsclub te gaan zien! De uitslagen van de loop zijn te vinden op uitslagen.nl.

Wij, Ruud en Theo, hebben onze vuurdoop doorstaan om voor de 1ste keer deze Oliebollenloop te organiseren, maar kijken terug op een zeer geslaagde dag. Wij wensen iedereen een goede jaarwisseling, een sportief maar vooral een gezond 2020 toe.

Namens de organisatoren:
Ruud Volger
Theo Laarman

Foto’s Tom van Driel Fotografie