In het weekend van 22 en 23 februari werd op de overdekte kunstijsbaan van Hohen Schönhausen in het oosten van Berlijn de 21ste internationale Mastercup gehouden. Deze keer met een keuze voor de mini-vierkamp en een met de 5 km als langste afstand.

Het totaal aantal deelnemers was verdeeld in 15 dames uit 5 landen en de mannen waren in totaal met 43 schaatsers afkomstig uit 7 landen.
De verdeling in deelnemers uit verschillende landen : Uit thuisland Duitsland, 29 (11 vrouwen en 18 mannen), Noorwegen , 9 (1 vrouw en 8 mannen), Zweden , 7 (mannen), Italië 5, (1 vrouw en 4 mannen), Finland, 4 (3mannen en 1 vrouw) en last -but not least- Nederland, 3 (1 vrouw – Marlies de Jong M55 Stg De IJsster uit Sneek en 2 mannen Kees Voorhoeve M60 en Lou Hoogewerf M65 beiden IJCH).
Zo weinig Nederlanders was welhaast een unicum.

Er werd gereden in de leeftijdscategorieën 45 – 70 jaar bij de dames en 35 – 85 jaar bij de heren. Bijzondere deelnemers zijn er vaak wel, zoals deze maal reed Bruno Toniolli (1943) mee die zijn hoogtijdagen kende aan het eind van het tijdperk Verkerk/Schenk.

In de einduitslagen was het duidelijk dat het gastland en de Noren op het ereschavot zouden gaan overheersen. Bruno (M75) mocht ook het erepodium beklimmen en dat -zo maakte hij duidelijk- kwam mede door Lou die hem op de 1500m in een rechtstreeks duel naar zijn SB tijd had meegetrokken. Relatief gezien was het Nederlands succes toch groot.
Marlies de Jonge (M55) werd eerste in haar leeftijdsklasse, Kees Voorhoeve derde bij de M60 en Lou tweede bij de M65.

We bedankten de organisatie en keken terug op een geslaagd toernooi.