update: Dank!

Gisteravond ontvingen wij het verdrietige bericht van het overlijden van ons 83-jarige erelid Aris Dijksman. Aris heeft ongelooflijk veel betekend voor de schaatssport in Nederland en voor onze Haarlemse Schaatsclub in het bijzonder.
Zo was hij meer dan veertig jaar bestuurlijk actief, onder meer in het gewest Noord-Holland/Utrecht en in de Baancommissie Haarlem. Daarnaast was hij mede-oprichter van de Kunstijsbaan Kennemerland.

Hij is de founding father van de jaarlijkse schaatsweek in Baselga, die na 34 jaar nog altijd niets aan populariteit verloren heeft. Hij is oud voorzitter van onze club en heeft zich daar binnen tot op het laatst immer strijdvaardig getoond.
Vorig jaar was hij nauw betrokken bij de organisatie van ons 150-jarig jubileum, met name bij de samenstelling van de Jubileum uitgave van de Glijwijzer. En zeer recentelijk heeft hij nog zijn steentje bijgedragen aan de restyling van ons Clubhuis door, comfortabel gezeten op een van de nieuwe lange banken, alle plafondlampen in ‘t Hogerop in elkaar te zetten en op uiterst secure wijze te voorzien van kroonsteentjes. De nieuwe prijzenkast heeft hij met al zijn historische kennis op welverantwoorde wijze voor ons heringericht.

Geheel terecht ontving hij twee jaar geleden op het stadhuis van Haarlem uit handen van de burgemeester een koninklijke onderscheiding: Lid in de orde van Oranje Nassau.
 Aris zal node worden gemist. Wij wensen zijn familie en zijn vele vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur van IJsclub Haarlem en omstreken.

In verband met de overheidsmaatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus heeft het afscheid in besloten familiekring plaatsgevonden op maandag 23 maart j.l.

Bekijk hier de rouwkaart!

Mijn condoleance gaat in eerste instantie naar de familie.
In tweede instantie naar alle sportieve organisaties waar hij een inbreng in heeft gehad. Oa was hij coach van het politieteam, tijdens de jaarlijkse Muggenronde, waar mijn toen 10 jaar oude zoon Hannes in reed. Gelukkig hoef ik niet uit te leggen met hoeveel enthousiasme hij de kinderen individueel en als groep stimuleerde. Ook kreeg ik vele jaren geleden met Aris te maken bij het opzetten van fietswedstrijdjes tussen schaatsers waarbij hij de regio Haarlem regelde.
Uiteindelijk heb ik hem lang meegemaakt op en naast de ijsbaan.

Het gaat iedereen goed na dit ongewilde vertrek van Aris

Ger Lak

– Ger Lak


Beste Berthy, Dirk, Caroline, Erik-Jan en verdere familie van Aris Dijksman,

Pas nu, met het verschijnen van de digitale Glijwijzer, vernam ik het verdrietige bericht dat Aris op 17 maart is overleden. Het zal een enorme slag zijn voor jullie een zo actief man te moeten missen.
Aris heb ik op de IJsclub leren kennen. Toen Aris uit het bestuur ging kwam hij op een clubuur naast mij schaatsen met de vraag of ik geen secretaris wilde worden. Een vraag van Aris was overigens bijna een opdracht, dus dat gebeurde. Ik heb er een mooie tijd aan overgehouden en heb graag met hem samengewerkt.
Ook na die tijd hielden we contact. Zo regelde hij dat een select clubje niet wedstrijdrijders, onder andere Ad Boot, Piet Huyg en ik, op het maandaguur onder zijn leiding mocht trainen. Zelfs toen hij door een makke aan zijn voet niet op het ijs kon komen, gaf hij ons vanachter de boarding wekelijks onze trainingsopdrachten.
Ook heb ik met hem en anderen een aatal jaren een mooie fietstocht gereden bij Reims, waar bij de laatste ravitaillering geen limonade maar champagne werd geschonken.
Zijn waarde voor de IJsclub, waarvoor hij zich heel veel jaren op allerlei manieren heeft ingezet, is enorm geweest door zijn vermogen om veel practische zaken snel, doeltreffend en met humor te regelen.
Ik wens jullie allen de komende moeilijke tijd heel veel sterkte.

– Hans Huijzer


Dag Aris, dag mooi mens. Het was fijn om je mogen kennen.

– Ric van Wijk


Beste schaatsvrienden,

Gecondoleerd met het verlies van Aris. Familie Dijksman veel sterkte.

– Piet Schaafsma


Lieve Berthy, Dijksmannen en - vrouwen,

Nog steeds geen woorden voor, zo ongelofelijk verdrietig. Voor ons altijd een icoon en vaderfiguur geweest van de onze IJsclub. Ondanks zijn leeftijd altijd nog de jeugdige en sportieve uitstraling en nog steeds actief in de gym.
Gedurende zijn herstel van de chemo's kwam hij altijd nog even opgewekt de sportschool binnen. Hij had dan wel een jasje uitgedaan maar ondanks dat straalde hij zoals altijd. Aris was niet klein te krijgen ook niet door de ziekte die hem getroffen had. Op de sportschool altijd tijd voor een praatje, de trotse verhalen van een opa over zijn kleinkinderen, maar ook als echtgenoot van Berthy en als vader over zijn eigen kinderen en aanhang en hun avonturen.

We zullen hem allemaal gaan missen nu en later.

Wij wensen Berthy alle grote en kleine Dijksmannen en -vrouwen heel veel sterkte in deze moeilijke, onbegrijpelijke maar ook eenzame tijd.

Heel veel liefs Sharon Portegies & Joris Kroon

– Sharon & Joris


Aris was een vriend van velen en ongelooflijk energiek persoon in het verenigingsleven. Supporter van alle schaatsers van de IJsclub en melde zich meestal als eerste aan als er ook maar iets voor de club gedaan moest worden. Ook was hij Mister Dat Regel Ik Wel Even want hij had overal tot in het buitenland zijn contacten.
Je bent Tutti Caputti zei hij in Baselga als je een wedstrijd gereden had.
Nou : ik ben nu ook Tutti Caputti
Ik zal je missen.

– Ben Ruckert


Aris' disappearance is surely a serious loss for the Haarlem club, for his family, and for all the people who knew him and loved him. We cannot forget that it was he who organized the club's first trip to Baselga.
He was like a member of our family, and he will always remain in our hearts.

– Famiglia Colombini


Familie man, club man of eigenlijk alles in één. Voorbeeld voor allen en een groot gemis , rust zacht Aris Dijksman.
Mijn gedachten gaan (nog steeds) uit naar Berthy en de hele familie Dijksman.

– Pim van Leeuwen


We zullen je markante persoonlijkheid missen in’t Hogerop. Dank voor je warme belangstelling die je altijd toonde.

De familie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

– Peter, Ingrid en Jos Bisschops


Lieve familie Dijksman,

Heel veel sterkte met het verlies!

– Peter Edam


Het was halverwege de jaren '80 dat ik met Aris in het bestuur van de ijsclub zat. Wij hebben samen veel meegemaakt, soms waren we het niet eens met elkaar, maar we hebben beiden altijd het beste overgehad voor de club. Uitbreiding clubhuis, Baselgareis, Veteranen/Masterschaatsen. Het is uiteindelijk allemaal tot stand gebracht. Nu is het moeilijk te doorgronden dat hij er niet meer is. Een gezicht aan de baan dat je als vanzelfsprekend beschouwde.
Ik wens Berthy, kinderen en kleinkinderen en verdere familie alle sterkte toe bij dit afscheid.
LH

– Lou Hoogewerf


Een mooi en lief mens is heengegaan. Een groot gemis voor schaats minnend Haarlem, nooit meer even een gebbetje een bespiegeling of een rake opmerking als het even nodig is.
Maar vergeten doen we je nooit!

Iedereen sterkte met dit verlies

– Ron Elbersen


Beste Familie vrienden en andere ijsclubleden.

Het is zeer triest om te vernemen dat Aris Dijkman niet meer onder ons is, het was een zeer aardige man die altijd tijd had voor een praatje.
Aris heeft heel veel betekend voor de ijsclub en het schaatsen in het algemeen.

Ik herinner hem als een warm, aardig en vrolijk persoon.
Iedereen heel veel sterkte met dit verlies.

– Frans Verhoeve.


Berthy en familie,

Aan Aris denk ik met grote dankbaarheid en bewondering. Ik koester een paar filmpjes met zijn typerende ironische humor. Ook jullie betekenen heel veel voor het schaatsplezier en de ijsclub.
Extra veel medeleven en sterkte nu jullie in zulke moeilijke omstandigheden afscheid van hem moeten nemen.

Roel– Roel Middelburg


in de jaren '80 werd mijn dochter lid van de ijsclub Haarlem.In die tijd heb ik Aris leren kennen als een eerlijk en integer man, die altijd voor je klaar stond en tegen wie je nooit nee kon zeggen. Langs deze weg willen mijn dochter Natasja en ik de familie condoleren en heel veel sterkte wensen met dit onverwachte verlies, maar al is het verlies nog zo groot, de herinnering blijft leven

– Hemme en Natasja Hoveling


Altijd op zoek naar vrijwilligers zoal hij zelf was. Er is altijd voor iedereen wel wat te doen.
Zo vooral leerde ik hem kennen.
Wie zal Aris kunnen vervangen?

Petje af, voorgoed.

Gecondoleerd familie, vrienden, IJsclub.
Vanaf nu alleen nog mooie herinneringen. Dat zijn er vele.

– Adri Schaper


Aris zal altijd in mijn gedachten blijven als een nobel en eerlijk mens, ik had het genoegen een aantal jaren met hem te werken bij de ijsclub. Wens de familie heel veel sterkte in het verwerken van dit verlies.

– Cees Oversteege


ARIS BEDANKT

– R M


Lieve familie, wat een prachtige kaart hebben jullie voor het afscheid van Aris gemaakt. Ik heb Aris leren kennen op de Ijsclub waar hij nog altijd rond liep met nieuwe ideeën en bezig was de club sterker te maken. Aris was niet van de oude doos maar juist in voor nieuwe dingen; dat bewonderde ik in hem. Ik ben met me gedachte bij jullie nu, komende maandag en daarna. In deze tijden hebben we elkaar hard nodig. Ik hoop dat jullie met de familie steun aan elkaar hebben.
Gecondoleerd en veel sterkte de komende moeilijke tijd.

– Peter de Kruijk


Bovenop alle gedeelde herinneringen en kwaliteiten die over Aris al genoemd zijn en nog genoemd zullen worden, zou ik het volgende willen melden:

Aris is wat mij betreft de uitvinder van "Petje op, petje af"
-
Aanspreekbaar als voorzitter van IJsclub Haarlem?
Ja, was petje op / Nee, was petje af

Duidelijker hoefde hij het niet te maken en zo kwam hij tijdens zijn voorzittersperiode ook zelf aan schaatsen toe.

Dit was een van zijn vele innovatieve ideeën.
Hij was een voorbeeld van helder en aimabel communiceren, waardoor hij zo veel voor elkaar heeft gekregen.

Lieve Dijksmannen en vrouwen veel sterkte en prachtige herinneringen gewenst.

– Tineke


Lieve familie van Aris Dijksman. Mijn deelneming met het overlijden van je echtgenoot, jullie vader, schoonvader en grootvader Aris. Woorden kunnen het gevoel van verdriet niet omschrijven. In deze dagen en vooral a.s. Maandag wens ik jou Berthy, jullie kinderen en kleinkinderen troost en sterkte toe, mede namens mijn gezin. Wij zullen a.s. maandag om 14.00 uur in het bijzonder met onze gedachten bij jullie zijn. Groeten Truus Moolenaar en familie.

– Truus Moolenaar


Gecondoleerd met het verlies van Aris. Familie Dijksman veel sterkte

– Pieter den Dunnen


Woorden schieten te kort. wij wensen jullie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

– Gewestelijke technische commissie Marathon, Noord-Holland/Utrecht


Voorgoed uit ons midden maar nooit uit ons hart. Gecondoleerd.

– Maïté


Lieve familie Dijksman,

Heel veel sterkte met het verlies van jullie man, vader, schoonvader en opa!

Zo veel herinneringen komen bovendrijven; van geintimideerd zijn als 14-jarig jochie, Papendal, tot fietsen in Reims, coachen in Baselga (vond hij wel wat voor me en wie zegt er nee tegen Aris?). Onbewust veel van Aris geleerd. Wat een fijne man was dat! Voor mij altijd de lijm van de IJsclub, die idereen bij elkaar bracht, iedereen zich welkom liet voelen en altijd nieuwe en goede ideeen had die hij fantastisch uitvoerde. En wat een mooie familie, stuk voor stuk leuke mensen!

Sterkte!

– Bart Schouten


Aris herdenk ik als een zeer betrokken bestuurder in de de schaatssport. Een man met vele vernieuwende initiatieven zowel organisatorisch als op het sporttechnische vlak. Een aimabel en warme man met een groot netwerk en veel ervaringskennis . Heb in het verleden vele adviezen van hem gehad als collega bestuurder van de Baancommissie Alkmaar. Rust in vrede Aris

– Jan Veenis


In 1988 verhuisden we van West Friesland naar Heemstede. Omdat ons hele gezin tot de verhuizing in clubverband op de Meent in Alkmaar schaatste, werden we na onze verhuizing vanzelfsprekend allemaal lid (voor mij opnieuw lid) van de ijsclub. Op de zomertraining bij de oase maakte ik onder andere kennis met Aris die ons niet alleen welkom heette, maar ook welkom deed voelen bij de club. Toen ik tegen een probleem aanliep om voor onze wedstrijd schaatsende kinderen nieuwe licenties te regelen stond hij direct klaar om daar op zijn innemende wijze bij te bemiddelen.
Aris, een fijn mens met bijzondere kwaliteiten. Niet meer langs de kant bij clubuur om een praatje te maken. Ik zal hem missen.

– Pieter Brolsma


Wat een droevig bericht en hoe veel heb ik aan Aris te danken. Mijn eerste Baselga bus-reis was in 1991 en wat een fantastische herinneringen. De activiteiten die je ondernam voor de club, en contacten, je kende iedereen en kreeg alles gedaan in en om de schaats-wereld.

Hoewel ik nu op grote afstand ben en al jaren niet meer bij de Ijsclub, ben ik Aris nooit vergeten

Ik wens de familie Dijksman en overige familie en vrienden veel sterkte in verwerken van dit grote verlies

– Jan-Willem van Klinken


Geschokt, Aris is er niet meer. Een boegbeeld in
de schaatssport en met name in de Haarlemse regio, maar waar kwamen we Aris niet tegen.
De master wedstrijden in Inzell, Davos, Baselga,,
en ga zo maar door.
Mede namens de Alkmaarsche IJsclub wil ik mijn medeleven betuigen en de fam Dijksman veel sterkte toewensen en de IJsclub Haarlem uiteraard ook want een vrijwilliger als Aris wil je niet missen!!

– Bram Dieleman voorzitter AIJC


Bedankt Aris, voor wat je allemaal voor het masterschaatsen hebt gedaan!
Wij wensen familie en vrienden heel veel sterkte, temeer in deze moeilijke tijd waarin we (fysiek) afstand van elkaar moeten bewaren. Sterkte!

– Leen van den Heuvel en Monique Vergeer-van den Heuvel


Wat ben ik ontzettend blij en dankbaar dat ik Aris heb leren kennen. Wat een fantastische, warme, lieve, creatieve, levenslustige en inspirerende man! Zoveel herinneringen komen naar boven. Zomaar enkele:
> In de nachttrein eind jaren 90 op en neer naar Berlijn Wilmersdorf voor een Masterswedstrijd (mijn eerste), die Aris geregeld had. Een groep vrolijke ijscluppers die een paar couchette-coupé's vulde, lekker smullend van de krat sinaasappels die Aris had meegenomen.
> De telefoon rinkelt op mijn werk op een vrijdagochtend in het voorjaar van 2006. De telefoniste: "een meneer Dijksman voor je aan de telefoon". Het was Aris met het voor velen bekende: "dit is echt iets voor jou". Niet veel later was ik voor 6,5 jaar voorzitter van de IJsclub.
> Wat een plezier was het voor ons als jubileumcommissie om vorig jaar samen met Aris het 150-jarig jubileum voor te bereiden. Het was een stevige klus, maar met Aris in het team werden problemen omgetoverd in oplossingen, gingen deuren overal open en hebben we vooral ook heel veel lol gehad.

Berthy, lieve familie, ik wens jullie heel veel sterkte in deze verdrietige tijd! Wees er zeker van dat we met zijn allen Aris in onze harten blijven dragen.

– Sjoerd van Tiel


Jeetje, Aris is er niet meer. Onvoorstelbaar.
Het was 35 jaar geleden dat ik Aris leerde kennen. Tijdens het Jeugdkamp in Papendal, hij was als begeleider mee. Ook in Baselga had ik veel bewondering voor hem. Hoe hij zaken met de Italianen voor elkaar kreeg zonder, volgens mij, een woord Italiaans te spreken Altijd bij de IJsclub aanwezig om van alles en nog wat te doen. Ook heel vaak aanwezig bij het Jan van Genniptornooi.
Iets meer dan 2 weken geleden sprak ik hem nog bij de IJsbaan. Wat zag hij er toen goed uit. Onvoorstelbaar dat dit plotseling omgekeerd is.

Lieve familie, ik wens jullie heel veel sterkte met dit verschrikkelijk verlies.

Ramona van Leeuwen

– Ramona van Leeuwen


Kondolerer.

– Arne Kjell Foldvik


Al lang uit jullie beeld, maar jullie niet vergeten. Heel veel goede en fijne herinneringen aan Aris. Heel veel sterkte met dit grote verlies

– Jan Guddd


Gecondoleerd met het overlijden van Aris Dijksman. Ik heb in het Jubileum jaar met veel plezier de speciale glijwijzer gelezen, de tentoonstelling gezien en naar de speech over hoe het vroeger was, geluisterd.

Heel veel sterkte,

Annelies Kole

– Annelies Kole


Beste Aris,
Het was een waar genoegen om met jouw gewerkt te hebben bij de Ijsbaan en AMS.
Bedankt voor de steun ik gehad heb van jouw gedurende de jaren van onze samenwerking

Rust zacht.

Frans Been

– Frans Been


Beste familie,.

Aris herinner ik me als een erg belangstellende en vriendelijke man. Hij kwam vaak kijken bij de marathon wedstrijden en kwam dan ook vaak even in de kleedkamer zitten om gezellig te babbelen en wat speldenprikjes uit te delen. Heerlijk.

Sterkte komende tijd

Hartelijke groet,

Gem Wender

– Gem Wender


Gecondoleerd met het verlies van Aris.

Hij was mij schaatsmentor

– Sonja en Arie Witlox


Lieve Berthy, ik bewaar mooie herinneringen aan Aris. Tijdens m’n IJsclub Haarlem Periode troffen we elkaar vaak. Door de zomertrainingen in de Oase leerde ik niet alleen schaatssprongen, maar ook hardlopen, waarop ik me steeds meer toelegde, waarmee het schaatsen in de knel kwam. Niettemin heb ik Ari’s drie keer meegemaakt in Baselga. Ik herinner me daar ook onze skilauftochten.
Ik wil jou en jekinderen en partners die ik op de Ijsclub ook vaak tegenkwam, veel sterkte wensen om het heengaan van Aris te dragen. Ik leef met jullie mee en ik hoop je nog eens tegen te komen om je een begripvolle zoen te geven.
Hartelijke groet, Roald

– Roald Jacobs


Beste familie,

Op 28 februari nog uitgebreid met Aris gesproken. Hij keek weer volop vooruit na een mindere periode. Ik heb hem leren kennen als een man die niet dacht aan problemen, maar altijd dacht aan oplossingen. Een man die zeer veel liefde had voor alle facetten van de schaatssport, we gaan hem heel erg missen.

Heel veel sterkte voor de komende tijd.

Matthy van Klaveren

– Matthy van Klaveren


Lieve familie Dijksman

Wat een leed komt er ineens over jullie. Net genezen van darmkanker en dan dit ineens. Toen ik hoorde dat hij met longontsteking en het virus weer in het ziekenhuis kwam te liggen liepen de rillingen over mijn rug. Als hij het maar redt dacht ik steeds.
Wat zullen wij hem missen, als hij op kantoor langs kwam voor een kopje koffie,altijd vrolijk nog vol belangstelling voor iedereen die schaatste of fietste.
Ik wens jullie heel veel sterkte voor de komende tijd.
Margreet

– Margreet van der Meer


Ari’s blijft altijd in mijn herinnering levend als een inspirator en gedreven bestuurder. Een unieke sportbestuurder met aandacht voor ons allemaal.
Aris bedankt voor dit levenswerk dat zo tragisch tot een einde komt.

– Harry Prenen


Beste Familie,

Heel veel sterkte met het verlies van jullie mooie man, vader, schoonvader en opa.

Ik heb heel erg van Aris genoten op een paar prachtige Baselga weken. Heerlijke humor, maar daarnaast regelde hij wel even alles.
Ik weet dat hij ook heel veel voor de club heeft gedaan.

Heel veel sterkte nogmaals.

Paul Snel

– Paul Snel


Beste familie,
Gecondoleerd met dit enorme verlies.
Ik sprak Aris 2 weken geleden nog. Zei, dat hij er goed uitzag. Hij voelde zich ook goed
Ik ken hem al vanaf 1985 ongeveer. In de beginjaren op donderdagavond met een drankje na het schaatsen. Veel gelachen toen.
In alle jaren was hij altijd belangstellend. Een topbestuurders!
We gaan hem enorm missen.
Sterkte allen.
Groet Frank Christiaans

– Frank Christiaans


Rust zacht Aris. Dank voor alles.

– Chris Prenen


Woorden schieten tekort.
Er is een lege plek ontstaan die voor altijd leeg zal zijn.
Aris wij zullen je missen, maar de herinneringen zullen altijd blijven.

Ik wens Berthy, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe komende tijd.

Jacques Kalisvaart
– Jacques Kalisvaart


Beste Berthy, kinderen en kleinkinderen,
Aris heb ik leren kennen als een zeer gezellige, innemende en inspirerende man. Hoe mooi was het te zien toen hij zeer verrast in de Gravenzaal uitgenodigd was voor de uitreiking van de koninklijke onderscheiding en ik daar de motor achter de schermen van was. Ook tijdens de expositie in het stadhuis t.g.v. het 150 jarig bestaan van onze vereniging stonden we samen met Bjarne Rykkje te praten en stelde je me voor als secretaris van het bestuur en sprak een loftrompet over mij uit, waarvan ik eigenlijk best wel wat verlegen werd. Tijdens de Algemene Ledenvergaderingen was er altijd wel een wijze opmerking van je te horen. Gezelligheid staat hoog in het vaandel bij Aris, zoals tijdens de nieuwjaarsreceptie of gewoon op vrijdagmorgen op kantoor langskomen voor een praatje en een kopje koffie.
Op 4 maart belde je me nog op. Ik lag toen in het ziekenhuis, net geopereerd aan mijn knie, wat jij niet kon weten. Je vertelde me trots dat je helemaal "schoon" was. Ik heb je ermee gefeliciteerd, vond het zo fijn voor je. Nu 14 dagen later ben je er niet meer en dat is heel raar. We zullen je missen.
Heel veel sterkte, familie, met dit grote verlies. Wat blijft zijn de herinneringen die we koesteren.

– Willy Gies


Allereerst Berthy en kinderen en kleinkinderen gecondoleerd met de zware verlies.

Ook ik wist niet precies waar ik aan begon toen Aris mij vroeg om de financiën te beheren voor het WK masters in Alkmaar. Van het een kwam het ander en zat ik over mijn oren in de organisatie. Zo werd mij vriendelijk doch dringend verzocht om dan mee te doen met WK het jaar ervoor in Hamar. Dan wist ik in ieder geval hoe het ongeveer aan toe zou gaan. Daarnaast nog menig uurtje doorgebracht bij Aris thuis in zijn kantoor boven.
Dit alles op een voor Aris zo kenmerkende manier.

Allemaal de komende tijd heel veel sterkte

– Yolanda Vierhout


Wat een verdriet, van t verlies van een prachtig mooi mens. Inspirator voor velen. Ja zelfs ik Aris, heb soms even gedacht om te helpen bij tijdregistratie voor de rijders op de baan. En dat terwijl ik niets met cijfers en winnen heb. Stiekem kwam ik voor jou enthousiasme en gezelligheid om samen: Naar vooorennn te schreeuwen aan Johan tijdens de marathon wedstrijdjes op maandagavond. De liefde die jij uitstraalde naar je omgeving en vooral je familie herkende ik en voelde fijn. Dat laat je achter als een mooie herinnering. Want geloof mij jouw woorden blijf ik roepen als ik langs de ijsbaan sta.
Dag mooi mens,
Bedankt dat ik je heb leren kennen,
Veel liefde voor familie om dit verlies te dragen.
Anita van Marle

– Anita


Wat zal ik zeggen...35 jaar geleden leerde ik je kennen, ik werd lid van de ijsclub. Kreeg training van een nog heel jonge Dirk. Trainde samen met Berthy die dacht dat ik Cees heette. Sinds die tijd noemen Berthy en ik elkaar Cees en dat doe ik nu ook met Tessa. Zo een 20 jaar geleden heb je mij de marathoncie in geduwd. Ik leek wel gek. Ook ben ik vanaf die tijd Baselga gaan organiseren. Altijd moeten horen hoe jij daarmee begonnen bent. Verder heb je mij de liefde van onze ijsclub Haarlem gegeven. Samen het 150 jarig bestaan van de club georganiseerd. Mooie tijd. Verder was je er elke maandagavond en was er altijd een praatje en een gebbetje samen met al die andere gasten. Je was fervent supporter. Zeker als Dirk reed. Je was ook trots op al je kinderen en kleinkinderen.

Mooie man, bedankt dat je mij de schaatssport hebt laten kennen. Waar ik nu ook elke week mijn vreugde uit haal.
Bedankt, het ga je goed op je laatste reis.

Uiteraard voor de familie en voor al je vrieden en vriendinnen heel veel sterkte in deze hele moeilijke tijd

Peter Looij

– Peter Looij


De herinnering blijft. Dank voor alles, sterkte.

– Carin


We zullen je missen Aris.
Bedankt voor alles!
Gecondoleerd en heel veel sterkte voor de familie en vrienden.
Anouschka

– Anouschka de Breij


Bedankt Aris,

Dankzij jou is de schaatssport in Haarlem echt wat moois geworden. Ik ben je eeuwig dankbaar voor je persoonlijke aanwijzingen die mij de fijne kneepjes van het pootje-over leerden.

– Don Budding


Mijn gedachten gaan als eerste uit naar familie en vrienden van Aris. Ik wens u allen heel veel sterkte in deze moeilijke periode. Een groot mens heeft ons helaas verlaten. Ik herinner me Aris als een zeer joviale man die voor veel zaken belangstelling had met specifiek de schaatssport. Aris heeft hierin zijn sporen verdiend. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor zijn grote bijdrage aan het nationale en international masters schaatsen en als een van de oprichters van de IMSSC.

– Tjeerd Smies


Vooral een condoleance aan de familie wat hebben we genoten van deze veelzijdige man .

– Jacques 't Hoen


Wij willen de familie condoleren met het verlies van deze aimabele man die altijd voor iedereen klaar stond.
De familie heel veel sterkte gewenst in de toekomst.
Wij zijn in gedachte bij jullie en hopen dat jullie dit verlies, in deze moeilijke tijd, in goede gezondheid kunnen dragen.
André en Nanny

– André en Nanny Verhoog


Beste Berthy, kinderen en kleinkinderen
Allereerst gecondoleerd! Wat is dit onwerkelijk: 3 of 4 weken geleden zitten we nog met een groepje ijsclubleden gezellig na afloop van het clubuur na te praten in 't Hogerop - ons clubhuis - als Aris bij ons aansluit. Zoals altijd is hij goed gemutst en nadrukkelijk aanwezig, hij heeft praatjes voor tien. Hij is na zijn ziekte weer de oude Aris, nadrukkelijk aanwezig en zeer ad-rem.
We praten over van alles en nog wat, drinken een chocomel of biertje. Aris geniet zichtbaar van zijn comeback en wij genieten van zijn aanwezigheid en verhalen.
Aris was een echte 'verbinder' zo wist hij mij ook in 2008 te strikken voor de functie van secretaris voor de IJsclub!
Ik wens de naaste familie heel veel sterkte!

– Saskia de Jiong


Beste Dirk en overige familie,

Namens de organisatie van de landelijke marathon willen we onze deelneming betuigen aan het overlijden van Aris

Wij wensen iedereen veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Stichting Schaatspromotie West Nederland

– Ronald de Graaf


We gaan je enthousiasme en energie missen beste Aris. Heel veel sterkte familie Dijksman

– Stan Nelissen


Heel veel sterkte voor de familie

– Tanja kool


Hoewel ik Aris persoonlijk niet heel goed gekend heb staat hij mij bij als een uiterst betrokken, altijd positief ingesteld persoon. Hij kwam mij over als een soort vader van de Ijsclub. Toch treffend als dan zijn conduitestaat leest. Hij zal gemist worden.

– Paul Allebes


Wat verschrikkelijk verdrietig om dit te vernemen. Gecondoleerd familie en (schaats)vrienden. Heel veel sterkte en steun om dit verlies te verwerken.

– Lucas Melchior


Dank zij Aris heb ik al ruim 20 jaar heel veel schaatsplezier beleefd. We hebben samen het masterschaatsen in Nederland opgezet en uitgebouwd.
Fijne herinneringen hebben mijn vrouw Trudi en ik aan hem en zijn vrouw Berty. Sterkte voor haar en de familie.

– Bram de Vries


Geacht Bestuur en leden van IJsclub Haarlem,
Namens. Kras Sport willen we onze deelneming betuigen aan het overlijden van Aris Dijksman. We hebben hem leren kennen als een warm mens die veel voor de schaatssport heeft betekend in het algemeen en voor de IJsclub Haarlem in het bijzonder.
Wij wensen iedereen veel sterkte toe om dit verlies te kunnen dragen.

Met vriendelijke groet,
Directie Kras Sport

– Corrie Wendt


Naar voooooren!

De enthousiaste 2 veelzeggende woorden zijn bij de laatste marathon wedstrijd op 24 februari nog bijna elke ronde op de kenmerkende wijze van Aris naar me toegeschreeuwd….

Hij was er gelukkig weer, want de strijd met kanker overwon Aris deze winter.

Even terug naar 2011. Ik had besloten de Weissensee te schaatsen en wilde 3x in de week gaan trainen, dus ben ik lid geworden van de IJsclub Haarlem. Bij de indeling kwam ik in de lesgroep van Aris terecht. Hij gaf toen nog les, samen met o.a. Bert Grotenhuis en Piet Huyg, Piet Schaafsma. Ook zoon Jan- Erik, was er af en toe bij. Een ‘goed stel’ dus…

Ik wilde ook marathon rijden… en reed toen mijn snelste rondje in 45 seconden. “Doe dat maar niet” beet hij me bikkelhard toe… en hij had natuurlijk gelijk. Vervolgens lekker trainen. We maakten nader kennis. Op een avond in Maarten’s cafe, waarbij we na de les met de groep wat dronken, kwam ik in gesprek met Aris… en vroeg, wat zijn achternaam was en wat doe je eigenlijk zo allemaal… De hele tafel bulderde van het lachen… Ik kende Aris allen van voornaam… Hoe was het mogelijk dat er mensen waren die Aris niet kenden…

Ik kreeg zijn hele (bestuurlijke palmares) te horen. En respect had hij bij mij toch allang afgedwongen. We werden ‘maatjes’. Aris ‘bracht’ me voorzichtig naar de Marathon wedstrijden, in de M3. Steevast stond hij te coachen. “Naar voren” roepen tijdens elke wedstrijd, en na de wedstrijd op zijn heerlijke directe wijze de kritiek, “Je moet natuurlijk wel wat meer aan je techniek gaan werken”….en altijd met die dikke lach en grijns.

De jaren vlogen voorbij. Jan-Erik is een goede sportvriend geworden en die nam de 2 woorden af en toe al over als Aris er niet was… Af en toe een choco drinken, of een Jagermaister. Altijd even babbelen, met toeschouwers, of met mijn vrouw Anita.

Die gezelligheid, die bevlogenheid en die 2 woorden….
‘Naar voooooren’, wat aan fantastische herinnering aan die heerlijk blijde man.

Aris, bedankt!

Namens velen bedankt…

Johan van Marle

– Johan Van Marle


Lieve familie en vrienden 28 februari was er voor míj nog een receptie georganiseerd bij ijsclub kj waar ik aris uitgebreid gesproken heb daarna werd ik door zijn dochter Caroline gebeld dat aris corona had en behandeld werd. Wij zijn zeer bedroefd dat is aris overleden is allen hebben we veel aris te danken wij zullen hem heel erg missen wij wensen de familie heel veel sterkte met dit grote verlies aris zal altijd in onze gedachten blijven. STERKTE en lieve groetjes Jos en Lida Niesten

– Jos en lida niesten


Heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
Vergeet niet dat achter elke traan een fantastische herinnering schuil gaat.

– Jolanda Dam


Wat een schokkend nieuws.
Een groot verlies voor zijn gezin, maar ook voor de Ijsclub.
Ik wens de familie veel sterkte om dit verlies te dragen.
Veel sterkte in de komende tijd!

– Jan Oosterlee


Dankbaar voor alles wat hij heeft betekend voor de ijsclub zoals deze nu is. Heel veel sterkte gewenst aan al zijn dierbaren.

– Maaike Honig


Aris, we vergeten je niet.

– Peter Bouchier


Heb Aris 25 mogen meemaken. Op de baan maar ook ernaast. Papendal staat nog goed op mijn netvlies als 14 jarig jochie en Aris met zijn "hoestdrank".
Je zal gemist worden!
Sterkte voor de familie in deze tijd.
Tjerk

– Tjerk Breetveld


Familie en vrienden, ben erg geschrokken van dit bericht, Aris was onderdeel van de ijsbaan Haarlem, altijd aanwezig, altijd een groet of een praatje en trots op de prestaties van zijn kleindochter Tessa.
Zal vreemd zijn zonder deze topper.
Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst.
Bert Verduin

– Bert Verduin


Gistermiddag stond ik bij da familie op de stoep om een bericht van Bart af te geven toen Bertie en de kinderen naar buiten kwamen om naar het ziekenhuis te gaan: "het gaat heel slecht met Aris...." Ik wenste hen sterkte, het liet mij niet meer los.Een knuffel geven kon niet. s Avonds kwam het trieste bericht via social media. Lang geleden heb ik Aris en de familie goed leren kennen tijdens de reizen naar Baselga: Odile, ga jij eens achter de microfoon zitten,en roep de tijden om die je te horen krijgt..Zo werd ik meer betrokken bij de club en de jury. Hij was een stuwende bestuurder van IJsclub Haarlem.Mooie herinneringen aan een innemende man. Dank daarvoor!

Wat hebben we gezellig op de bank zitten babbelen toen Aris persoonlijk de Doppers bij ons thuis kwam brengen die speciaal gemaakt waren ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van onze IJsclub. Heerlijk wat oude koeien uit de sloot gehaald en hij, maar ook wij genoten ervan, o.a.toen de boarding nog bestond uit losse loodzware kussens die vaak stijf bevroren en steenkoud uit het hok moesten worden gehaald en weer terug!. En de probleempjes die er toch met enige regelmaat bij het klokken waren.Aris heeft dat allemaal en nog veel meer gestuurd en bestuurd. De club mist een gelauwerd mens. Wij wensen in de eerste plaats Bertie en ook de verdere familie veel sterkte met hun grote verlies.

– Odile en Kees Schouten


Lieve familie.
Een man, een vader, een opa is er niet meer.
Heel veel sterkte de komende tijden met het verlies van deze geweldige man.
ik schaats al een tijd niet meer, maar het enthousiasme en de gedrevenheid, die deze man voor zijn sport uitstraalde
zal mij tot in lengte van dagen bijblijven.
Rust zacht Aris.

– Peter Lammers


Aris heb ik voor het eerst leren kennen in de duinen bij de Oase. Mijn eerste trainer.

3 weken terug kwam hij nog even buurten in ons clubhuis. Monter en zoals iedereen hem kent, druk vertellend en wat zag Aris er goed uit na zijn zware behandelingen.
Én dan nu wat de hele wereld in de greep heeft is onze ijsclub vriend het slachtoffer geworden.
Berty, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met het dragen van dit verlies van deze bijzondere wereldburger.
We zullen Aris missen met alles wat hij heeft betekend voor de leukste vereniging De ijsclub Haarlem.

Ben Jonkers

– Ben Jonkers


Allen gecondoleerd en heel veel sterkte.

– Han Kamminga


Naar mijn gevoel was Aris altijd op de ijsbaan. Zeker bij de marathons op maandagavond waar hij altijd een oogje in het zeil hield of alles goed verliep. Als wij aan een biertje zaten, liep hij nog rond om vergeten spullen aan mensen na te brengen. Altijd open voor een praatje en een grap. Ik zal hem missen.

– Gerard Murre


Beste familie,
Een maand geleden kwam ik Aris bij viswinkel Korving in Haarlem-Noord tegen en sprak hij vol goede moed over zijn toekomst na zijn darmoperatie.
Het zal 30 jaar geleden zijn dat ik Aris bij de ijsclub leerde kennen.Een echte ijsclubman. Zijn verdiensten voor de ijsclub en voor het schaatsen in Kennemerland zijn groot zoals ook blijkt uit de berichtgeving op de website. Mijn eerste duintraining kreeg ik van Aris en dat zal ik niet vergeten. Altijd in voor een praatje. Ik wens de familie veel sterkte bij het verlies van Aris. Frank Jacobs

– Frank Jacobs


Beste familie en vrienden, heel veel sterkte in deze tijden!
Wij herinneren Aris als een gedreven man met een groot hart voor de club. Het was een eer samen te werken met de voorbereidingen van het 150-jarig jubileum.

– Jeugdcommissie


Wij condeleren de familie met het overlijden van Aris. Wij wensen jullie allen veel kracht en sterkte toe.

– Harry en Els de Ridder


Heel veel sterkte liefs Gon

– Gonnie Kabel


Aris,
Je hebt ontzettend veel voor de IJsclub betekent, en nu ben je er niet meer.
Ik ken je al mijn hele schaatsleven lang, en dan komt er op deze manier zeer onverwacht een eind aan.
Je hebt veel voor mij persoonlijk betekent.
Beste Familie, heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.
Arjo Woudsma

– Arjo Woudsma


Wat een gemis! Woorden schieten te kort. Sterkte en kracht voor al jouw dierbaren Aris. Je hebt veel betekend en het gemis zal groot zijn..Wel mooi om te weten is: dat in het gemis dat wordt ervaren door degenen die je achterlaat jouw liefde voor de mensen en community terug te vinden is.

– Patrick van Duin en Lizenka van der Tol


Mijn kennismaking met Aris was op de Baselga reis in 1991. Ik was al snel onder de indruk van de manier waarop Aris de organisatie ter hand nam. Pragmatisch, goedlachs en met een kwinkslag. Later ontdekte ik ook de bijzondere rol van Aris voor de ijsclub én daarbuiten, zoals bij het opzetten van het (inter-)nationale Mastercircuit. Aris was altijd belangstellend naar de schaatsprestaties, vaak op een - hem typerend - prikkelende wijze.
Veel sterkte met het verlies, in het bijzonder voor de familie.

– Kees Langeveld


Heel veel sterkte in deze verdrietige tijd.

– Sjoerd en Aggie Adema


Beste familie, mijn oprechte deelneming bij het overlijden van Aris.
Hij heeft mij bij de club gehaald. Ik heb veel van hem geleerd en daar dank ik hem oprecht voor. Ik mis een maatje. Aris rust zacht.
Beste familie ik wens jullie heel veel sterkte dit grote verlies te verwerken.

– Jan Olierook


Een regelneef, een mentor, een doener, altijd bereid te helpen, aanwezig maar nooit op de voorgrond, altijd een praatje... De herinnering telt dubbel. Dank je wel Aris.

– Jerry Huiberts


Beste familie, gecondoleerd met het overlijden van Aris. Heel veel sterkte gewenst.

– Leo Bosland


Beste Bertie en kinderen, heel veel sterkte voor nu en de komende periode!

– Bert


Onlosmakelijk verbonden met een van de mooiste sporten die ik ken.

Het blijft ongelooflijk dat je er niet meer bent...

– Willem Boer


Gecondoleerd met het overlijden van Aris. Veel sterkte voor allen.

– Henk Janssen


Aris Dijksman,
Zoveel betekend voor ijsclub Haarlem. Mooie herinneringen: Baselga, toertocht Reims, clubblad omlopen of als supporter bij de wedstrijden en altijd even een praatje.
Ik zal hem missen......
Mijn gedachten is bij de familie en wens jullie veel sterkte met dit verlies.

– Wilco van Haren


Rust zacht

– Ton Smit


Lieve familie,

Wat een vreselijk verlies. Heel veel sterkte de komende tijd. We denken aan jullie.

Liefs Joost, Martine, Merel, Fiene en Babet

– Martine Selhorst


We gaan je missen je praatjes op maandag avond sterkte voor de nabestaanden

– Eric Bleeker


Verschrikkelijk nieuws. Iedereen heel veel sterkte.

– Johan Van Marle


Gecondoleerd met het overlijden van Aris. Sterkte toegewenst.


– Elly Jonkers


Mooie eigenzinnige man, altijd strijdbaar, pakte alles aan en deinsde nergens voor terug. Had ook weinig last van bestaande conventies enzo.
Ik zie hem terug in elke plafondlamp van ‘t Hogerop en in Baselga.

Dank je wel
Douwe

– Douwe van der Kooi


Namens de gehele marathoncommissie condoleren wij de familie Dijksman. Wij zullen hem op de maandagavond gaan missen. Onze praatgrage Aris. Altijd in voor een gebbetje. Altijd belangstelling. Veel sterkte

– Marathoncommissie Haarlem


Gecondoleerd met dit grote verlies van bijzondere warme vriendelijke man.
Wensen u en uw naasten heel veel sterkte kracht maar vooral liefde om dit verlies een plek te geven. ??

– Gerben Marjo Zuur