Ik hoop dat de meeste deelnemers zich voelen als de volksvertegenwoordigers van BBB een dag na de verkiezingsuitslag. Brak maar voldaan. Beter nog: hersteld en tevreden.
Ik eet net de laatste pannekoeken van gisteren op en heb zin om even een rondje te fietsen. Goed teken.

Een record aantal deelnemers (54). Een prachtig klassement (opgemaakt door Karin; gaat hierbij). Mooie winnaars met verpletterende cijfers. Radio en TV-covering (Bekijk beeld- en tekstverslag van Paul Tromp van TV-NH).

De jongste deelnemer (Floris) hoeft alleen zijn vader nog maar te verslaan en de oudste deelnemers Sjaak Stoompijp (78 jaar) en Ronald (79 jaar) zijn klasbakken. De anderen er tussen in mogen ook trots zijn op zichzelf. Iedereen komt met een eigen verhaal en ik ken er inmiddels een heleboel van. Respect voor jullie prestaties.

Wat wil een mens nog meer? Nou, eigenlijk de hele zomer achter Bert Breed fietsen, de ideale kopman. Schuilplaats voor hen die moe zijn. ‘Verboden de kop te nemen, want dan raak ik uit mijn ritme!’, het klinkt mij als muziek in de oren. (lees hier zijn blog)

Er reden meer treinen gisteren dan bij de NS en ze begonnen en eindigden nog op tijd ook. Dat belooft wat voor de twintigste (en laatste) editie volgend jaar. Houd mijn berichtjes in de gaten als het seizoen begint, zet een potloodstreepje in jouw agenda en stook vrienden, buren, kennissen en opa en oma op om mee te doen. Voor nu eerst maar even wat anders deze zomer.
Be careful out there

Bert Grotenhuis

Download het klassement

Kleine fotoimpressie op de dag