Afgelopen juli was er een trainingsweekend voor de A/B/C-pupillen bij het huis van Sylvia in Kolhorn.

Vrijdagavond kwamen de meeste pupillen aan bij Sylvia in wiens tuin we het hele weekend mochten kamperen. We begonnen met de tenten opzetten en daarna werd er lekkere pasta gegeten in de stacaravan. Toen iedereen was uitgegeten gingen we het dorp een beetje verkennen tijdens een hardloop- en krachttraining verzorgd door Mike. Na afloop van de training werd er in de stacaravan met zijn allen lekker bijgekletst.

Daarna was het tijd voor tandenpoetsen, pyjama aan en naar bed…..ZZZZzzzzz…

Zaterdagochtend moesten we weer vroeg op voor het ontbijt waarbij we ook gelijk onze lunch moesten maken voor de middag. Ook kwamen toen de laatste pupillen nog binnen. Klaar met het ontbijt namen Mike en Jesse ons mee voor een buikspier- en core-training van een uur (Die was héél zwaar!). Daarna eventjes bijkomen en gelijk weer door naar de skeelerbaan in Wervershoof voor de skeelertraining verzorgd door Francisca, Mike en Jesse. Dat was 2 uur lang buffelen op een 200 meter met supervette kombochten! Na de skeelertraining was het tijd voor wat afkoeling: lekker zwemmen in het Kolhornerdiep.

Zaterdagavond gingen we met de hele groep lekker barbecueën en daarna was er nog tijd voor een avondspel op een veldje vlakbij het huis van Sylvia waarbij het doel was om elkaar te vertrouwen en met elkaar te leren samenwerken. Vervolgens was het weer tijd voor de tent en de slaapzak.

Zondagochtend weer lekker vroeg ontbijten met zijn allen, en vervolgens werd er flink gebuffeld bij de kracht- en elastiektraining. En daarna weer lekker zwemmen gevolgd door een lunch. En toen zat het trainingsweekend er weer op; tenten afbreken en Kolhorn verlaten terug naar huis.

Met dank aan Sylvia, Mike, Jesse, Francisca, en natuurlijk de hulpouders voor het organiseren en begeleiden van dit superleuke (en soms superzware) trainingsweekend.

Sverre Lindstedt