Op 25 en 26 november jl., werd in Erfurt het “16e Masters International Speedskating Criterion” georganiseerd.

Meestal is dit de eerste internationale wedstrijd in het buitenland waaraan Masters kunnen deelnemen. Aan de start verschenen 14 dames en 26 heren afkomstig uit Nederland, Zwitserland, Noorwegen en gastland Duitsland.

De vertegenwoordigers van de Haarlemse IJsbaan waren, Monique Boerema (cat D60-IJCH), Frans Verhoeve en Danny Witkamp (cat H55-IJCH), Jim Verdurmen (cat 60-NovaZ) en Victor van den Hoff (cat 65-IJCH).

Meest opvallende deelnemer was Günther Traub (Dld cat 85). Deelnemer aan de olympische spelen van 1964 en 1968. Een bijzondere man met veel bijzondere activiteiten in zijn leven. In zijn categorie liet de concurrentie het afweten waarmee Günther nog weer een medaille kon toevoegen aan zijn rijke verzameling.

Bij de dames cat 60, eindigde Monique Boerema op de 1e plaats in het algemeen klassement en Ingunn Sandö (Nor) op plaats 2. Bij de heren was er in de categorie 55jr sprake van zware Duitse concurrentie Op plaats 1, Rene Bernum (Dld), 2e Tjard Kopka, 3e Frans Verhoeve en belandde Danny Witkamp op de 4e plaats. In de categorie 65 jr beklom Victor van den Hoff het hoogste podium, gevolgd door Mircea Vranceanu op plaats 2 en Andreas Ehm als 3e, beiden uit Duitsland.

Zie voor verder uitslagen : https://eisschnelllauf-erfurt.de

Lou Hoogewerf