Strijd om de Diepvrieskip

//Strijd om de Diepvrieskip

Strijd om de Diepvrieskip

2018-03-19T10:19:34+01:00maandag 19 februari 2018|

Zondag 4 maart 2018: Strijd om de DIEPVRIESKIP

Binnenkort is het weer aan de recreanten om hun kunnen te tonen op onze eigen thuisbaan. En dat op een zondagavond voor een enthousiaste home crowd, al moet je die wel deels zelf meebrengen.
Op 4 maart 2018 wordt er rond 20.00h opnieuw gestreden om de zo felbegeerde Diepvrieskip. Dit evenement is traditioneel bedoeld voor clubleden met weinig of geen wedstrijdervaring. Daarom zal ik ongeveer een uur voor de wedstrijd, boven in het clubhuis precies uitleggen hoe een en ander in zijn werk gaat, zoals het warmrijden, de startprocedure, de onverbiddelijke bel en hoe het wisselen van baan in z’n werk gaat.

Natuurlijk kun je tijdens deze unieke 500 meterwedstrijd die (indien organisatorisch mogelijk) misschien zelfs 2x gereden wordt, alles uit de kast halen om je PR aan te scherpen en daarmee bevestigd te zien dat je dit seizoen alwéér vorderingen hebt gemaakt. Echter, daarmee verhoog je nog steeds niet de kans om de grote winst te pakken ! Wat kun je dan wèl doen om deze sterk onderkoelde hoofdprijs binnen te halen? Niet zo heel veel eigenlijk. Het enige wat je hoeft te doen is je (gratis) vanf begin februari in te inschrijven via deze pagina vervolgens op tijd aan de start verschijnen.

Met snelle tijden heeft dit gebeuren absoluut niets te maken, waardoor echt iedere deelnemer kans maakt om de kip zomaar mee naar huis te krijgen. Vergeet dus, alleen daarom al, niet je handschoenen mee te nemen want zo’n beest is te koud om met blote handen aan te pakken.
Het criterium voor het winnen van de hoofdprijs blijft elk jaar weer een goed bewaard geheim en wordt steeds weer opnieuw bepaald. Daarnaast zijn er nog wat troostprijzen te verdienen en ook daarover gaat alleen de jury, waarmee niet kan worden gecommuniceerd.

Tot slot is tijdens de rit het dragen van handschoenen verplicht en wordt het dragen van een helm ten zeerste aangeraden.
Komt allen, dan maken we er samen weer een mooi festijn van.

SCHRIJF JE NU IN!

Met schaatsierlijke groet,
Douwe van der Kooi