Zoals ieder jaar, krijgen alle recreanten van IJsclub voor Haarlem en Omstreken, ook dit jaar weer de kans om een echte en officieel geklokte 500m wedstrijd te schaatsen. Het gaat hier uiteraard om de zo felbegeerde Diepvrieskip, waarbij zij die nog nooit aan een wedstrijd hebben deelgenomen (want met name voor hen is deze “race” bedoeld) aan den lijve kunnen ondervinden hoe dat voelt, en mogen de wat geroutineerdere rijders testen of ze dit jaar al enige progressie geboekt hebben.

Op zondagavond 10 maart aanstaande, rond een uur of 20:00 h (precieze starttijd volgt nog), mag iedere recreant tweemaal een 500m rijden. Kun je eerst een keer “oefenen” voordat je in de tweede rit alles geeft wat je in je hebt. Neem vooral je eigen enthousiaste home crowd mee, want je hebt natuurlijk alle aanmoediging hard nodig.
Omdat dit evenement traditioneel bedoeld is voor clubleden met weinig tot geen wedstrijdervaring, zal ik ongeveer een uur vóór de wedstrijd, boven in het clubhuis tijdens de briefing precies uitleggen hoe een en ander in zijn werk gaat, zoals het warm rijden, de startprocedure, de onverbiddelijke bel en hoe het wisselen van baan in z’n werk gaat.

Meer informatie en inschrijven!