Recreanten opgelet: op zondagavond 8 maart aanstaande krijgen jullie weer de kans om, maar liefst tweemaal achter elkaar, een heuse officieel geklokte 500 m wedstrijd te rijden en met enkele clubgenoten te strijden om de felbegeerde Diepvrieskip.

Je kunt dan voor jezelf bepalen of je dit seizoen schaatstechnisch dan wel conditioneel vooruitgang hebt geboekt. Ik durf de stelling wel aan dat nergens ter wereld jaarlijks zoveel PR’s worden gereden als tijdens onze eigen recreantenrace! Maar je kunt er ook een soort ereronde van maken en onderweg wat naar het zelf meegenomen publiek zwaaien, want mbt de hoofdprijs gaat het NOOIT om de strakste eindtijd. Nee, de hoofdprijs wordt hier nimmer gewonnen door de snelste schaats(t)er, maar door de man, vrouw, jongen of meisje (m/v/t), wiens gereden tijd aan de door de jury van tevoren bepaalde eisen voldoet. Vorig jaar bijvoorbeeld ging de koudste prijs van Nederland naar Sonja S. en Haye E., omdat in hun respectieve eindtijden zowel een 1, een 5 als een 0 voorkwamen. Die cijfers hadden toen uiteraard alles te maken met het 150-jarig bestaan van onze club.

Wat het criterium dit jaar gaat worden is nog geheim, maar ook nu maakt elke deelnemer van elk niveau een kans op kouwe vingers, zelfs als dit de allereerste schaatswedstrijd van je leven is. Mocht dat het geval zijn dan is dit evenement met name bedoeld voor jóu!
Bovendien zijn er altijd weer talloze (troost)prijzen te verdelen, al was het maar voor het meest opvallende schaatskostuum! Dus trek je stoute schaatsen aan en schrijf je vandaag nog in! Je hoeft geen koudwatervrees te hebben voor deze thuiswedstrijd want in de briefing, ongeveer een uur voor de start, leg ik boven in ‘t HOGEROP alles wat je weten moet haarfijn uit.
Iedereen kan het en dit MÓET je ècht een keer gedaan hebben!

Inschrijven kan  hier vanaf nu!

Hoe en wanneer gaan we wat doen op 8 maart (tijden recent aangepast!!!):

19:30h Rijdersbriefing boven in ‘t HOGEROP. Daar leg ik onder het genot van een kopje koffie of thee nog even uit hoe de start in zijn werk gaat, hoe je van baan moet wisselen en waar je de finish ongeveer kunt verwachten. En ik zal al jullie nog resterende vragen proberen te beantwoorden.
20:10h Voorbereiden, warming-up (een loopje rond de baan of klim op de hometrainer).
20:30h Eerste rijders de baan op voor het inrijden op de blauw/groene baan.
20:40h Start eerste koppel 1e manche (we rijden in kwartetten).
21:15h Start eerste koppel 2e manche.
21:35h Einde schaatswedstrijd
21:50h Prijsuitreiking boven in het clubhuis met koffie, thee, biertje.
22:30h Mag iedereen met of zonder kip, maar vast en zeker met een goed gevoel weer naar huis.

(Tijdschema is sinds 14 februari actueel)

Douwe van der Kooi